Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Peel en Maas, een regio doordrenkt van historie en natuurlijke schoonheid, herbergt een schat aan bezienswaardigheden die je niet mag missen. Hier zijn de top 5 must-see plekken in Peel en Maas die je reis onvergetelijk zullen maken:

 

1. Kasteel de Keverberg, Kessel

Een parel aan de Maas, Kasteel de Keverberg in Kessel is een waar architectonisch meesterwerk. Met zijn rijke geschiedenis en adembenemende ligging aan de oever van de Maas is dit kasteel een must-visit voor geschiedenisliefhebbers en architectuurfanaten.

Kasteel de Keverberg

2. St. Nicolaaskerk, Meijel 

De St. Nicolaaskerk in Meijel is een indrukwekkend religieus monument dat de skyline van Meijel domineert. Deze kerk, met zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis, nodigt bezoekers uit om een moment van bezinning te ervaren te midden van zijn serene omgeving.

St Nicolaaskerk

3. Wasplaats de Sprunk, Baarlo 

Reis terug in de tijd bij Wasplaats de Sprunk in Baarlo. Deze historische wasplaats biedt een boeiende kijk op het dagelijkse leven uit vervlogen tijden. De goed bewaarde waskuipen en authentieke sfeer nemen je mee naar een ander tijdperk.

Wasplaats de Sprunk

4. Kasteel de Raay, Baarlo 

Kasteel de Raay, gelegen in het schilderachtige Baarlo, is een toonbeeld van luxe en grandeur. Omgeven door een uitgestrekt park en vijvers straalt dit kasteel een tijdloze elegantie uit. Een wandeling door de prachtige tuinen en een bezoek aan het kasteel zelf zijn een absolute aanrader.

Kasteel de Raay

5. Pioniersmonument, Grashoek

Het Pioniersmonument in Grashoek eert de moedige pioniers die hebben bijgedragen aan de ontginning van de Peel. Het monument, met zijn symbolische weergave van het ontginningsproces, is een eerbetoon aan degenen die deze regio hebben gevormd tot wat het vandaag is.

Pioniersmonument

Deze top 5 must-see bezienswaardigheden in Peel en Maas beloven een boeiende reis door de geschiedenis en de natuurlijke pracht van de regio. Voeg deze indrukwekkende plekken toe aan je reisroute en laat je betoveren door de unieke charme van Peel en Maas.