PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Oorlogsmuseum Overloon ‘viert’ 75-jarig jubileum met Jeep Sensation

Beschikbare data

Dit jaar bestaat het Oorlogsmuseum Overloon 75 jaar! Het museum dat in 1946 zijn deuren opende is daarmee het oudste Tweede Wereldoorlog museum van West-Europa. Door Covid-19 is het museum helaas op deze memorabele dag nog gesloten voor bezoekers. Daarom is besloten om de viering van het jubileum te verplaatsen naar het najaar. Op 14 oktober 1944 werd het dorpje Overloon bevrijd door de geallieerden, deze datum is daarom bij uitstek geschikt om ook het 75-jarig bestaan van het museum te vieren.

De viering van het jubileum is dus verschoven, maar in de tussentijd wordt er flink aan de weg getimmerd. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe ruimte voor tijdelijke exposities en aan de bouw van een groot paviljoen in de militaire hal waar luchtoorlog en vrijheid aandacht krijgen.

Jeep Sensation
Wanneer het museum op 9 juni zijn deuren weer mag openen wordt een nieuwe tijdelijke expositie gepresenteerd aan het publiek. Het thema van deze gloednieuwe tentoonstelling is ‘Jeep Sensation’. Jeeps staan voor veel mensen symbool voor de bevrijding van Europa. De jeep is daarmee een heel toegankelijk en vooral ook bekend voertuig. In de tentoonstelling worden dan ook een aantal unieke prachtexemplaren getoond aan publiek.

De bouw van het nieuwe paviljoen is bij de heropening van het museum nog in volle gang zijn. Vlak voor de zomervakantie zal deze ruimte in gebruik worden genomen.

Oorlog hoort in een Museum
De slogan van het museum is ook vandaag de dag nog altijd erg actueel. Vanaf de Tweede Wereldoorlog is de wereld namelijk nog geen dag zonder oorlog geweest. Sinds de oprichting in 1946, heeft het museum een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van een museumpark met een tiental voertuigen en een kleine bezoekersruimte, naar een museum van 2 ha groot met meer dan 150 voer,- vaar,- en vliegtuigen onder één dak. En met een moderne multimediale tentoonstelling waarbij persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog centraal staan. Ook is het museum een aantal succesvolle evenementen rijker (Militracks, Santa Fe & Museum in het donker) waar vele duizenden bezoekers op afkomen.

Adresgegevens

51.570285770015, 5.95781745

Gerelateerd aan dit evenement

Oorlogsmuseum Overloon
Militracks-weekend Oorlogsmuseum Overloon
Oorlogsmuseum Overloon ‘viert’ 75-jarig jubileum met Jeep Sensation
Oorlogsmuseum Overloon
Militracks-weekend Oorlogsmuseum Overloon
Oorlogsmuseum Overloon ‘viert’ 75-jarig jubileum met Jeep Sensation