PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Op vakantie aan het water

Genieten van een vakantie in eigen land, aan het water? Dat kan gewoon in Noord-Limburg!

De uitgestrekte Maas, de meanderende Niers, de Mookerplas, de Maasplassen, beekjes, kanalen… 
In Noord-Limburg kunnen waterliefhebbers hun hart ophalen door de vele waterrecreatiemogelijkheden. Stap op een rondvaartboot, pak een fiets of autoveer, ga kanoën, zeilen, vissen of geniet van watermolens en sluizen, slenterend over oevers en door havens. Ook leuk: speciale waterrecreatieparken voor een onvergetelijk dagje uit. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

De Maas

Deze grootste rivier van Limburg is 935 km lang.. Hij ontspringt in Frankrijk op het Plateau van Langres, noordelijk van Dijon en mondt uit via de Zuid Hollandse Rijn Maasmonding in de Noordzee. Het water in de Maas wordt kunstmatig hoog gehouden door de verschillende stuwen, waaronder ook de stuw tussen Belfeld en Baarlo. Het is een belangrijke scheepsroute. En ook voor auto`s en fietsers die met veerboten naar de overkant worden gebracht is het belangrijk dat er genoeg water in de Maas blijft stromen. De Maas is ook voor de recreatie een belangrijke rivier want er worden rondvaarten gehouden en mooie fiets- en wandelroutes uitgezet. Voor plezierbootjes zijn er genoeg leuke haventjes waar je goed aan kunt leggen. En in Venlo op de Lage Loswal is het heerlijk vertoeven aan de Maas. 

Leukermeer

Het Leukermeer in Well is een van de vele Maasplassen: meren die grenzen aan de Maas. Het Leukermeer is een goede uitvalsbasis voor watersport: het telt 2 mooie jachthavens en een dagstrand bij Vakantiepark Leukermeer. Daarnaast is het heerlijk wandelen rondom het meer en kan er genoten van een hapje en een drankje aan het water. Bij Vakantiepark Leukermeer kunnen sloepen en waterfietsen gehuurd worden om het Leukermeer te verkennen. Aan het Leukermeer grenst het Reindersmeer. Hier mogen geen boten komen. En dat gaat ook niet: het is permanent afgesloten door het Bezoekerscentrum van Nationaal Park de Maasduinen.

Mookerplas

Ook de Mookerplas is één van de Maasplassen met een directe verbinding naar de Maas: . Deze is ontstaan als gevolg van een zand- en grindwinning. Eigenlijk zijn het 2 plassen die met elkaar verbonden zijn: de Grote Siep en het Mooks kanaal. De Grote Siep, tussen Milsbeek en Plasmolen, is een recreatiegebied waar ook gezwommen kan worden. Het water heeft samen met het dorp Plasmolen en het nabijgelegen natuurgebied de Mookerheide een ontzettende aantrekkingskracht op mensen die er echt even tussenuit willen. Niet gek: je waant je in het buitenland dankzij de mooie natuur en de vele gezellige horecagelegenheden. Op de Mookerplas zijn ook veel waterrecreatie mogelijkheden.

De leukste dorpjes

Arcen ligt aan de Maas en is een bekend knooppunt voor wandelaars en fietsers die hun hart kunnen ophalen in het mooie groene maasgebied en de achterliggende natuur van de Maasduinen. Arcen is rijk aan terrassen en goed eten en drinken is hier vanzelfsprekend. Het dorp kent een overzichtelijke schaal en doet daardoor zeer gezellig aan.
Tips voor jouw verblijf: Hotel De Maasparel, Hotel Arcen of Resort Arcen.

Horst aan de Maas, gelegen tussen de mystieke Peel in het westen en de levensader van Limburg 'Mooder Maas' in het oosten, treffen we hier een afwisselend landschap aan met prachtige natuurgebieden, landelijk gebied en mooie rivier- en beeklandschappen. 
Tips voor jouw verblijf: Camping De Kasteelse Bossen, Parkhotel Horst of De Schatberg

In het meest noordelijke puntje van Noord-Limburg vind je Mook & Middelaar en Plasmolen. Een oase voor wandelaars, fietsers en watersporters. Loop naar de Mookerhei, beklim de St. Jansberg of ga varen op de Mookerplas.
Tips voor jouw verblijf: Vakantie bij Meeussen of De Riethorst

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd aan dit artikel

Water
Leukermeer
Mookerplas
Water
Leukermeer
Mookerplas
Vestingstad Gennep
Vestingstad Gennep
Vergeten Groente
Vergeten Groente
Winterdorp Arcen
Winterdorp Arcen
De leukste kinderroutes
De leukste kinderroutes
Bijzondere overnachtingen
Bijzondere overnachtingen
Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg