PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Paarse heide en Maas-hoppen: nazomeren in Noord-Limburg

In september is het prachtig wandelen en fietsen in een van de nationale parken die Noord-Limburg rijk is. Het Nationaal Park de Maasduinen is een van de langste rivierduinengordels van Europa. Vanaf het
bezoekerscentrum bij Jachthut Op de Hamer of bezoekerscentrum In de Sluis, beiden in Wellerlooi, starten veel wandel- en fietsroutes. Extra bijzonder in dit jaargetijde is de uitbundige paarse dopheide die tot half oktober in bloei staat.

Die paarse heide is ook te zien in Nationaal park De Groote Peel. Hier is de natuur per fiets amper begaanbaar, maar voor wandelaars is het des te interessanter. De knuppelbruggetjes zorgen ervoor dat bezoekers droge voeten houden.

Rondom de Peel zijn veel plekken die herinneren aan het turfstekersverleden. Een van die plekken is het dorpje Griendstveen waar de herberg nog steeds dé ontmoetingsplek voor inwoners en passanten is. Het dorp is ook de geboorteplek van schrijver Toon Kortooms, die met uitzicht op De Peel de verhalen van Beekman en Beekman optekende. Het ouderlijk huis van Toon Kortooms is tegenwoordig de plek van het Toon Kortoomsmuseum, waar je tevens door de fijne tuin met blotevoeten pad kunt struinen of kunt genieten van een hapje en drankje.

Foto: VVV, Routebureau Noord & Midden Limburg | https://www.routebureaulimburg.nl/

Bijzonder zijn verder landgoed Boshuizerbergen, dat met zijn uitgebreide zandverstuivingen en unieke...

Lees het hele verhaal hier op de website van trotsevaders.nl

 

Karina en Dick Ahles-Frijters
Karina en Dick Ahles-Frijters zijn de beheerders van de blogs TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl. Deze blogs zijn respectievelijk voor zwangere vrouwen en moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar en voor aanstaande papa’s en vader met kinderen. Er wordt geblogd over verschillende producten, de laatste nieuwtjes en leuke uittips!

Gerelateerd aan dit artikel

Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg
Herfst op de hei
Herfst op de hei
De Herfstbock in Noord-Limburg
De Herfstbock in Noord-Limburg
Keramiek in Noord-Limburg
Keramiek in Noord-Limburg
Culinair de herfst in
Culinair de herfst in
Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk Noord- en Midden-Limburg in de picture
Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk Noord- en Midden-Limburg in de picture