PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Panorama Kessel

De loswal in Kessel was eeuwen geleden al een kruispunt van belangrijke handelsroutes; over de Maas van Luik naar Dordrecht en over land van Antwerpen naar Keulen. Vandaar straatnamen als Keulse Baan in de naburige dorpen.

Aan de Reuverse kant loopt u via de oude veerweg langs de Maas. Hier heeft u een prachtig panorama op Kessel dat hoog op de Maasoever ligt. Met Kasteel De Keverberg en de kerk van architect Cuypers (bekend van oa het Rijksmuseum in Amsterdam) als blikvangers. Het kasteel, met zijn oorsprong rond het jaar 1000 als toltoren, is zeker een bezoek waard.

Ter hoogte van de watersportcamping ligt aan uw linkerhand de Kesselse Weerd. Dit is een oude Maasarm. Vroeger, toen de Maas nog door het landschap meanderde, was de Maas de grens. Na kanalisatie van de Maas in de 20e eeuw had Kessel dus een stukje land aan de overkant. Op het kaartje zie je duidelijk de gemeentegrens; de stippellijn loopt in het midden van de Maas maar maakt een halve cirkel bij de Kesselse Weerd.

De wandelroute gaat via een pad langs de bosrand weer terug richting veerpont. Afhankelijk van het seizoen passeer je velden met suikerbieten, mais of asperges. Bij wandelknooppunt 83 kom je bij de Sint Lambertuskapel. Geniet van deze bijzondere plek. Steek een kaarsje op of schrijf een wens in het gastenboek.

Na knooppunt 74 loopt u via een holle weg weer richting de Maas en terug naar de veerpont.

Gasten van de Lommerbergen komen als volgt op deze wandelroute:

  • Loop bij de uitgang van het park naar rechts, na 50 meter ziet u knooppunt 73.
  • Na ongeveer 30 meter (ter hoogte van Hoeve De Kamp) steekt u de verharde weg over en volgt het pad richting knooppunt 74. Dit is ongeveer 400 meter.
  • Bij knooppunt 74 zit u op bovenstaande route. Vervolg dan naar 76-80-53-51-81-82-83-74-73 en u bent weer terug bij De Lommerbergen. Dit is een rondje van 5 km.
Startpunt
Markt 1, 5995 AR Kessel
Herkenningspunt
Design B&B Het Raadhuys
Lengte
8 km
Knooppunten
9,10,72,9,77,76,80,53,51,81,82,83,74,76,77,9,72,70,12,9
Parkeren
Gratis parkeren op parkeerplaats Gravenhof, Ondersteweg 1 Kessel

Gemiddelde van 4 beoordelingen.

Ingediend door imagro op ma, 11/06/2017 - 22:17

Permalink

Naam
ron
Beoordeling
Bericht
Schitterende afwisselende wandeling. Mooie vergezichten. Prachtige historische kern Kessel. Heerlijke appeltaart bij "de rozentuin". TOP!

Ingediend door imagro op zo, 10/22/2017 - 18:55

Permalink

Naam
Thomas W
Beoordeling
Bericht
Prettige wandeling met een mooi zicht op Kessel.

Ingediend door imagro op wo, 08/23/2017 - 09:34

Permalink

Naam
Anouk-B
Beoordeling
Bericht
Mooie route langs de authentieke plekjes in Kessel. Vervolgens kom je via het veer aan de Beesel kant. Mooie afwisselende route, bos, open velden, de maas. Zeker aan te bevelen!

Ingediend door imagro op ma, 05/29/2017 - 17:31

Permalink

Naam
Koster
Beoordeling
Bericht
Op zich een mooie route. Het tweede nummer naar het veer stond niet op het paaltje . Ik wist dat ik richting het veer moest daarom ging ik goed. Vanaf het veer stond alles goed aan gegeven. Reuver kant trok zich wat lang. Terug weg ging wat meer door het bos . Iets meer afwisseling. Picknick plekken waren er voldoende. Horeca alleen in Kessel bij het begin.

Keramiekcentrum de Tiendschuur

De Tiendschuur is gelegen op het unieke en historische landgoed van Kasteel Holtmühle, omgeven door prachtige tuinen in diverse stijlen. Het keramiekcentrum biedt een boeiende kijk op de Tegelse…

Ontdek meer >
Aspergeroute Peel en Maas
34 km | Helden

Andere routes

7 km

De Duvelskuulroute

Afferden

Ontdek meer
1 km

Shoppingroute Big Brands and Sushi

Venlo

Ontdek meer
15 km

Schaapskooi-route Nieuw-Bergen

Nieuw Bergen

Ontdek meer
10 km

Dorpsommetje 'Hèjs Rundje'

Heijen

Ontdek meer