PROFIEL

Pieterpad 3; van Vierlingsbeek naar Swolgen

Deze etappe van het Pieterpad start bij de kerk in Vierlingsbeek. Via de Willem I straat loopt u het dorp uit. U passeert de Mariakapel in Holthees en de St. Jozefkapel met oude kerk en voormalig klooster in bedevaartsoord Smakt. Het ernaast gelegen Pelgrimshuis is een prima pleisterplaats!

Via de Boschhuizer Bergen, een stuifzandgebied, en Landgoed Geijsteren, een particulier landgoed welke nog steeds eigendom is van de Baron van Geijsteren, loopt u richting Wanssum. Het landgoed is een zeer afwisselend gebied, met loof- en naaldbossen en een fraai meanderende bosbeek; de Oostrumse beek met de watermolen Rosmolen.

Het Pieterpad loopt net ten Zuiden van Geijsteren. Echter, mocht het tijd zijn voor een heerlijke lunch, loop dan even Geijsteren in. In het centrum vindt u 't Trefpunt, een authentiek eetcafé.

Vanuit Wanssum loopt u parallel aan de Groote Molenbeek richting Meerlo. Net vóór Meerlo loopt u door weien (met koeien) waar de Boddebroeker Loop stroomt met nieuwe meanders.

U passeert Kasteelke, een voormalige kasteelboerderij met een poortgebouw uit de 17e eeuw. Vanuit Meerlo voert de route via Tienray naar Swolgen. Deze etappe eindigt bij de kerk in Swolgen.

Startpunt
Spoorstraat 3A, Vierlingsbeek
Herkenningspunt
Kerk
Lengte
22 km
Parkeren
Bij de kerk

Gemiddelde van 4 beoordelingen.

Ingediend door imagro op za, 12/23/2017 - 08:24

Permalink

Naam
Dorien Kil
Beoordeling
Bericht
Mooie gevarieerde route. Vroeg vertrokken en met opkomende zon prachtig het Limburgse landschap.
Klein minpuntje is dat de route net voor Geijsteren niet goed aangegeven is, waardoor ik 2x rondje heb gelopen.

Ingediend door imagro op ma, 07/02/2018 - 11:27

Permalink

Naam
Marjo B
Beoordeling
Bericht
Een van de mooiste of misschien wel de mooiste route tot nu toe. Veel lopen in bos en heide, veel afwisseling, verschillende keren herten/reeën gezien. Wij liepen van Swolgen naar Vierlingsbeek en net voorbij Wanssum stond het niet goed aangegeven waardoor we ook een paar extra km's hebben moeten maken.

Ingediend door imagro op vr, 06/07/2019 - 20:36

Permalink

Naam
Toon Kenis
Beoordeling
Bericht
Nederland lijkt een groot natuurgebied.

Ingediend door imagro op ma, 11/11/2019 - 07:59

Permalink

Naam
Prachtig!
Beoordeling
Bericht
Ik vertrok bij het ochtendgloren, een aanrader om te doen want je hebt geregeld vergezichten zodat je van de lucht kunt genieten, om nog maar niet te spreken van de mist. Afwisselende natuur, smakterheide is een parel, door het vroege vertrek een reetje ontmoet. Wel de nodige veranderingen in de route, let op: route.nl is niet up to date!

Route: 22 km

Bezienswaardigheden

Camping De Oude Barrier
Hotel Asteria
Groepsverblijf De Jonkhof
Residentie De Kooy
Minicamping De Molenbeek
Vakantie Meerlo
Camping 't Karrewiel
B&B De Oude Pastorie

Zonnevlucht

Kunstenaar Dick van Wijk kreeg in 1977 de opdracht voor een passend kunstwerk, toen de voormalige mavo Den Doelhoef in een nieuw schoolgebouw trok. Hij maakte het kunstwerk Zonnevlucht. Van Wijk…

Ontdek meer >
Drie Dorpen Route
9 km | Blerick

Andere routes

9 km

De Landgoederen

Velden

Ontdek meer
8 km

Rondje door Peelgebied Mariaveen

Helenaveen

Ontdek meer
5 km

Walsberg route

Beesel

Ontdek meer
48 km

St. Jansberg - Ketelwaldroute

Gennep

Ontdek meer