Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Reindersmeer

Het Reindersmeer ligt bij de voormalige sluis in de Bosserheide in Well. Sinds 1999 is het gebied rondom het meer onderdeel van Nationaal park De Maasduinen. Met het kraakheldere, azuurblauwe water lijkt het in de zomerdagen net alsof je op vakantie bent in Zuid Europa.

Ontstaan door ontzanding

In de jaren zestig werd op de Bergerheide begonnen met de winning van industriezand voor de betonindustrie. Door deze ontzandingen ontstonden het Leukermeer, dagstrand Seurenheide en het Reindersmeer. Rondom het (45 meter diepe en 130 ha grote) Reindersmeer speelt de natuur de hoofdrol. De oevers zijn begroeid met heide, gras, mossen en andere planten. Rustige recreatie, zoals fietsen, wandelen en paardrijden is mogelijk. Zwemmen en vissen zijn hier niet toegestaan. Het meer en zijn omgeving vormt een belangrijke, natuurlijke schakel tussen de Bergerheide en de Hamert. U kunt één van de wandelroutes afkorten door gebruik te maken van het trekpontje.

Bezoekerscentrum De Maasduinen met Bosbrasserie "In de Sluis"

Het is een uniek gebouw, letterlijk hangend in de oude sluisbak die het Reindersmeer verbindt met het Leukermeer. Het is een ideale uitvalsbasis voor vele wandel- en fietsroutes en hier krijgt men de route informatie.  Voor de kinderen is er een natuurspeeltuin "de Boskoel".

Adres
Bosserheide 3E
5855 AE Well
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.5779567, 6.0861949

Dichtbij

Putjesberg
Putjesberg
Mariakapelletje en Annakapelletje
Mariakapelletje en Annakapelletje
B&B De Hortensia
B&B De Hortensia

Ontdek

Het Leukermeer en de Maasplassen
Het Leukermeer en de Maasplassen
Gennepse Heide
Gennepse Heide
Het Schuitwater
Het Schuitwater
Kesseleikerbroek
Kesseleikerbroek
De Musschenberg
De Musschenberg
Restaurant ‘t Pannetje
Restaurant ‘t Pannetje