PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Rockopera Queen in 't Plat in Horst

Beschikbare data
16 juni 2022 - 20:00 - 19 juni 2022 - 22:00

In 2016 wordt het zaadje geplant voor een grootse productie: de rockopera Tommy van The Who, vertaald in het Horster dialect, uitgevoerd door groot orkest, band en louter artiesten afkomstig uit Horst aan de Maas: dat was het idee dat bassist en Who-fan Joep Vullings postte op de website ‘Horst aan de Maas 800’.

Josien Vermeeren pakt het idee mee op en met hulp van de projectgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst wordt een megaproductie op touw gezet. In mei 2019 vinden de drie tot aan de nok toe verkochte uitvoeringen plaats in de Mèrthal in Horst en oogsten veel lof bij het enthousiaste publiek.

Het succes van Tommy smaakt naar meer. Al in de week na de uitvoeringen worden de plannen gesmeed voor het volgende project. Vrijwel unaniem wordt besloten om eer te doen aan een van de grootste bands uit de popgeschiedenis: Queen.

De muziekstukken van Queen in ’t Plat worden speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd voor harmonieorkest, band en solisten. Voor deze klus is wederom de getalenteerde arrangeur, componist en dirigent Jesse Passenier (1985) benaderd, die ook al tekende voor de arrangementen voor Tommy. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jesse zijn sporen ruimschoots verdiend in de muziekwereld.

Als je in Horst iets nodig hebt op het gebied van teksten, het Horster dialect en creativiteit, dan kom je heel snel bij twee mensen uit: Wim Hendrix en Ger Gubbels. Dit duo, dat onder andere in 2018 de teksten voor de Horster Revue schrijft, heeft ook ieder voor zich behoorlijk wat werk achter zijn naam staan. Niet gek dat zij eerder al benaderd zijn om de originele teksten van Tommy te vertalen (of hertalen) naar het Horster dialect. Dit bevalt zo goed dat ook voor Queen in ‘t Plat Wim en Ger ervoor gekozen hebben om de teksten niet alleen te vertalen, maar ook het verhaal naar Horst toe te halen. Het publiek zal zeker herkenning vinden in het verhaal dat, zoals we van Wim en Ger kennen, met de nodige humor en scherpzinnigheid geschreven is.

De rockopera vindt vier keer plaats van 16 tot 19 juni 2022 in het Gasthoes in Horst. Kaarten zijn uitsluitend via de speciale website van 'Queen in 't Plat'.

Adresgegevens
Gasthuisstraat 30
5961 GB Horst

51.384664804268, 7.4094042189925

Gerelateerd aan dit evenement

Horst aan de Maas; Fijn dat je er bent..!
Filmvoorstellingen in 't Gasthoes Horst
Horst aan de Maas; Fijn dat je er bent..!
Filmvoorstellingen in 't Gasthoes Horst