Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Rolstoelroute Op de Logte

 

  • Vanaf het startpunt bij het informatiepaneel gaat de route door een parkachtig landschap. In de Touwslagersgroes ligt de Mariakapel, gekenmerkt door een klokvormig dak met leitjes. Op afstand herkent men reeds het centrum door het massieve bolwerk. Op de zuidzijde van dit winkel- en appartementen-complex ziet u het kunstwerk Terpsichore. Het markeert de ingang van de oefenruimte van een van de oudste harmonieën van Nederland, Unitas et Fidelitas. Het kunstwerk is vervaardigd door de bekende kunstenaar Peter Roovers.

 

  • Aan de andere kant van het bolwerk ligt het Jan Linders plein met z’n gezellige terrassen. Hier ziet u de vrolijke 'bedriegertjes'. Op warme dagen vermaken de kinderen zich met deze verassende fonteintjes. Ze hebben als naam De Genneper Huys Beschietertjes. Het infopaneel, vlakbij, verklaart deze naam en geeft tevens uitleg over het Zandpoortmonument. Aan de andere kant van de straat ziet u een ander kunstwerk, van Peter Roovers, De Waakhonden. Of deze de Zandpoort of de Rabobank moesten bewaken is onbekend.

 

  • Meer kunst van eigen bodem ziet men in de witte Keramiekmuur. Plaatselijke kunstenaars hebben hier de mooiste gebouwen in het historisch centrum in keramiek weergegeven. Voor de keramiekmuur ziet u een beeld van de beroemdste zoon van Gennep, Norbertus als aartsbisschop. Sint Norbertus is onder andere de stichter van de orde der Norbertijnen. Hij was de jongste zoon van Heribert van Gennep, Heer van Gennep. Als u goed kijkt, dan vormt de keramiekmuur het podium van een amfitheater, het Groene Gracht Theater.

 

  • De Zandstraat is een van de voornaamste winkelstraten van Gennep en in de verte ziet u het historische stadhuis. De route voert u echter via de Maasstraat weer het centrum uit. Hier komt u bij de voormalige gracht, tegenwoordig een stadspark, de Groene Gracht geheten. Het kunstwerk De Stier herinnert aan de stadsboerderijen. Via de Maaspoort gingen de koeien naar de Maasweiden, de Maaskemp geheten. De route voert richting Maas, de Maasweg. Door de rondweg N271 is Gennep deze korte verbinding met de Maas echter kwijt geraakt. Via mooie, rustige straten komt u weer bij het begin van de route.

Meer over de historie van het oude stadje Gennep komt u te weten via de

‘Historisch Gennep Rolstoelroute’

  • Dit is een Martinustoren route: www.martinustoren.nl

Martinustoren Gennep

Start location
Houthakkersgroes , 6591 KE Gennep
Herkenningspunt
Weverflat
Lengte
2 km
Parkeren
Parkeerplaats bij de Weverflat

Route: 2 km

Barbara's Weerd

Barbara's Weerd is een natuurgebied gelegen in de uiterwaarden van de Maas, ten zuiden van Arcen en direct aan de rivier. Het gebied is ideaal om te wandelen en te genieten van de frisse lucht en het…

Lees meer
Kasteeltuinen Route
39 km | Venlo

Andere routes

2 km

Het Reindersmeer in 2,5 kilometer

Well

Lees meer
49 km

Well route

Arcen

Lees meer
23 km

De Locht fietsroute

Melderslo

Lees meer
6 km

Ommetje Musschenberg

Kessel-Eik

Lees meer