PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Samenwerking Wereldpaviljoen en Filmtheater De Nieuwe Scène, kids programma

Beschikbare data

Openluchtfilm Slumdog Millionaire op Airport Wereldpaviljoen Steyl

STEYL – Het Venlose Filmtheater de Nieuwe Scène en het Wereldpaviljoen Steyl gaan nauw samenwerken. Het resultaat daarvan is een bijzondere filmdag en avond voor jong en oud in en bij het Wereldpaviljoen. Onder het motto van ‘Zien en beleven’ start deze samenwerking met o.a. films, workshops, dans en muziek die passen in de setting van de culturele attractie het Wereldpaviljoen.

De eerste grote activiteit vindt plaats op vrijdag 12 augustus. Die dag is het Wereldpaviljoen ’s middags van 13.00 tot 17.00 uur gratis open voor iedereen maar vooral voor kinderen. Er is namelijk een speciaal kinderprogramma samengesteld met om 14.30 uur de film “Kirikou en de heks”.

Inhoud:
De kleine Kirikou wordt geboren in een Afrikaans dorp dat leeft onder de vloek van een kwaadaardige tovenares. Kirikou is geen gewoon kind, en gaat kort na zijn geboorte op reis om een manier te vinden om zijn dorp te helpen en de heks te verslaan.

Voor én na de film kunnen de kinderen het Wereldpaviljoen beleven via onder andere de VR-experience en deelnemen aan creatieve workshops. De kinderactiviteiten worden afgesloten met een djembé sessie.
’s Avonds, wanneer het voldoende donker is rond 21.30 uur start de hoofdfilm genaamd “Slumdog Millionaire” in de open lucht op Airport Steyl.

Inhoud:
Deze ‘Oscar winnende’ film, gaat over de achttienjarige Jamal die de Indiase miljoenenloterij wint. Hij wordt echter beschuldigd van fraude. Via indrukwekkende flashbacks wordt zijn leven in de slums vertoond en hoe hij uiteindelijke bij de bekende televisieshow belandt. Voordat de film wordt vertoond proeven de bezoekers de Indiase sfeer via muziek en dans. Zo zullen enkele Indiase zusters een traditionele dans uitvoeren en een lied zingen. De entree voor zowel ’s middags als ’s avonds is gratis.

Wanneer: vrijdag 12 augustus 2022
Waar: Wereldpaviljoen Steyl, Sint Michaëlstraat 6A, 5935 BL Steyl
Telefoon: 06 42983647

Middagprogramma Kids
13.00 tot 17.00 Aanvang activiteiten Kids
14.30: Filmvertoning: Kirikou de Heks.

Aanvang avondprogramma
20.00 inloop ‘op Airport Wereldpaviljoen Steyl’
20.30 optreden met Indiase muziek, zang en traditionele zang en dans van Indiase zusters
21.30 vertoning film Slumdog Millionaire 22.30 pauze met Indiase muziek
22.50 voortzetting film 23.50 einde programma.

Toegang: gratis!
Info via de website: www.nieuwescene.nl en https://wereldpaviljoen.com , de social media van Wereldpaviljoen en Filmtheater De Nieuwe Scene. Bij slecht weer wordt de film in het Wereldpaviljoen zelf getoond. Buiten zijn er de nodige zitplaatsen gecreëerd maar het staat de bezoekers vrij om zelf stoelen en kussens mee te nemen.

Het programma ‘Zien en Beleven’ is mede mogelijk gemaakt met medewerking van de gemeente Venlo.

Adresgegevens
Sint Michaëlstraat 6A
5935 BL Steyl

51.335282169847, 6.11915875

Gerelateerd aan dit evenement