PROFIEL

Shoppingroute Local Shops and Sweets

Je dagje shoppen begint muzikaal bij platenzaak 1. Sounds op de Parade. Deze speciaalzaak is een van de nog weinige, grote  platenzaken in Nederland. Struin langs de rekken met CD’s en LP’s en laat je verrassen door de hits van nu en de pareltjes uit het verleden. Achterin de platenzaak loop je door naar 2. Bij de Buren voor een speciale kop koffie met iets lekkers. 

Via de historische Keizerstraat en het Ursulastraatje kom je uit op de gezellige Klaasstraat. Hier vind je allereerst 3. Kado in Huis, de leukste cadeauwinkel van Venlo met kleurrijke design artiekelen en vrolijke hebbedingetjes. Verderop ligt 4. Xie Eyewear, dé speciaalzaak wanneer je op zoek bent naar een bril met een opvallend of exclusief montuur. Direct naast Xie ligt 5. Boekhandel Koops, waar je de bestsellers van nu aantreft maar ook een uitgebreid aanbod van kinderboeken, vakliteratuur en kunstboeken. Achterin de boekwinkel zit tevens het Venlose VVV-kantoor. 

Loop verder de historische Klaasstraat in en maak kennis met de prachtige schoenencollectie van 6. Rémy Schoenen. Via de Vleesstraat loop je verder richting de historische Jodenstraat, waarbij we iedereen die houdt van landelijke interieurs aanraden een korte omweg te nemen naar de Kleine Beekstraat. Hier ligt 7. Jonas Wonen, waar je de leukste woonaccessoires scoort. 

Behoefte aan een korte pauze? Via de Grote Beekstraat en de Kwartelenmarkt kom je uit bij 8. Chocolaterie het Romershuis. Hier geniet je in een van de mooiste en oudste panden van Venlo van uitstekende koffie of thee en huisgemaakte chocolade en bonbons. De route gaat verder in de Jodenstraat. Dames die houden van unieke sieraden en accessoires mogen 9. Beads 'n Bobbles absoluut niet overslaan. Je shopt hier oorbellen, armbanden en kettingen van bekende merken maar kunt ook exclusief sieraden op maat laten maken. Verderop in de Jodenstraat zit nog zo'n typisch Venloos pareltje: 10. Vintecia Lena, waar je een enorm aanbod van bijzondere wijnen aantreft. 

Naast deze wijnspecialist ligt 11. ’t Holtschöpke: de leukste speelgoedwinkel van Venlo. Kijk je ogen uit tussen de spellen, boeken en knuffels. Schuin tegenover dit speelgoedparadijs ligt 12. Donna Donna, waar vrouwen die houden van vrolijke, kleurrijke kleding hun hart kunnen ophalen. Ook aan stoere jongens en meiden is gedacht op de Jodenstraat want bij 13. Pand 9 shop je de hipste kinderkleding. Vervolg de route via de Oude Markt/Houtstraat en de Vleesstraat, waar je uitkomt op de Gasthuisstraat. Aan je rechterkant ligt 14. Lekker Ruiken, waar je, de naam verklapt het stiekem al, de lekkerste geurtjes voor heren en dames shopt.

Nu je er toch bent, mag je een bezoekje aan exclusieve modezaak 15. LDH Moda zeker niet overslaan. Loop door richting de Parade en aan je rechterkant ligt 16. Feminine & Sophisticated,
waar je nieuwe inspiratie opdoet tussen vrouwelijke fashion, accessoires en prachtige items voor je interieur.

Is het inmiddels tijd voor een break? 17. Smitje & Snippie serveren je heerlijke koffie, thee, sapjes en baksels. Daarna nog lekkere trek? Bij 18. Snoepwinkel Truuske en 19. Banketbakkerij Lamers vind je alles om je zoete honger mee te stillen. De route eindigt bij 20. Calico Jack, dé speciaalzaak voor alle liefhebbers van exclusieve sneakers en trendy streetwear, uniek voor Venlo en omstreken.

Startpunt
Keulsepoort, 5911 BZ Venlo
Lengte
1 km
Parkeren
Parkeren kan bij nabijgelegen Q-Park bij het station

Kranenbreukerhuis

Het Kranenbreukerhuis werd aanvankelijk gebouwd in 1767 om een brouwerij te vestigen. In 1829 werd het door de pottenbakker Godfried Krambrucher, de naamgever van het pand, gekocht, omgebouwd en…

Ontdek meer >
Vesting 't Genneperhuis
5 km | Gennep

Andere routes

2 km

Stadsdichtwandeling Gennep

Gennep

Ontdek meer
2 km

Het Boeiendste Bos

Wellerlooi

Ontdek meer
17 km

Met het fietsveer naar de Wellse Heide

Blitterswijck

Ontdek meer
13 km

Wandelroute Maascorridor

Blerick

Ontdek meer