PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Spelmeerkamp 'beste turfsteker' in Toon Kortoomspark Griendtsveen

Beschikbare data

Wie wordt de turfsteker van 2022?
In de stijl van een meerkamp worden diverse leuke turfstekers-spellen gespeeld.  Een actieve en ludiek strijd voor jong en oud, iedereen kan meedoen! De winnaar mag zich het Talent van 2021 noemen.

Bonuspunten te verdienen via online quiz
Tevoren kun je, naar keuze, meedoen aan een online-quiz hiermee zijn bonuspunten te winnen, die je op de wedstrijddag kunt inzetten. Hou de website deurne1300.nl in de gaten wanneer de quiz wordt gepubliceerd.

In het kader van Deurne 1300
De wedstrijd wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 1300 jarig bestaan van Deurne. De turfwinning vormt een belangrijk deel van de historie van Deurne. Hier werd op grote schaal turf gewonnen. Het hoogveen werd het zwarte goud genoemd. Op het turfveldje in het Toon Kortooms Park geven gidsen nog demonstraties en vertellen over het leven van toen. 

Wedstrijd
Wil je testen wat jij weet over turfsteken? Doe mee met de online-quiz over turfwinning. Wil je alleen meedoen aan de meerkamp? Dat kan ook! Lukt het jou om met de kruiwagen het parcours af te leggen en ben jij een ster in turven stapelen? De spellen doen een beroep doen op behendigheid en slimheid.

Kom kijken!
Leuk om aan deel te nemen maar ook leuk om naar te komen kijken. Iedereen is op 24 april 2022 van harte welkom in het Toon Kortooms Park.

Een deskundige jury
van heuse turfstekers-annex VVV-gidsen zal de kandidaten beoordelen. De winnaar gaat naar huis met de Meest Talentvolle Turfstekers-wisselbeker en natuurlijk de eeuwige roem!

51.445470219925, 5.8717492

Gerelateerd aan dit evenement

Toon Kortooms Park
Toon Kortooms Park