Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Spiritueel Ommetje

De route komt langs een aantal van deze kruisen en kapellen. Naast aandacht voor de genoemde kapellen en kruisen is zijn ook de kerken van Sevenum en Kronenberg de moeite waard. De kapel van Evertsoord was een onderdeel van het klooster en is nu nog regelmatig middelpunt van het dorp. De geschiedenis van de verloren kerk van Sevenum door de oorlog en de vele kunstwerken zijn bijzonder interessant.

In 1980 heeft de stichting “kruisen en Kapellen” een boekje uitgegeven met daarin de beschrijvingen van alle kruisen en kapellen met daarbij foto’s. Twintig jaar later is de uitgave opnieuw uitgegeven met daarin dan ook de nieuwste kapel uit 1995.

Een paar honderd meter na knooppunt 25 komt u bij een haakse bocht. Knooppunt 28 staat aangegeven naar links. Houd hier echter knooppunt 1 (naar rechts) aan. U komt dus niet voorbij knooppunt 28.

De route loopt over het KnopenLopen netwerk van Horst aan de Maas. Een kaart is te koop bij vele verblijfsaccommodaties en 't Plein/Toeristisch Infopunt Gezondste Regio in het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 in Horst).

De route start en eindigt in het centrum van Sevenum waar diverse horecagelegenheden zijn.

Start location
Markt 5, 5975 AM Sevenum
Herkenningspunt
Naast de kerk
Lengte
10 km
Knooppunten
1,2,29,12,13,88,15,14,16,27,26,21,22,23,24,25,28,1
Parkeren
U kunt uw auto gratis parkeren op het Raadhuisplein

Average of 4 reacties.

Ingediend door imagro op do, 02/09/2017 - 15:38

Permalink

Naam
Marij Verhoeven
Beoordeling
Bericht
Vandaag 9 februari 2017 deze route gelopen. Vooral het begin was heel mooi langs een beekje. Later op de open vlakte was het minder leuk. Een vrij lange eentonige weg door de velden.

Ingediend door imagro op zo, 10/07/2018 - 09:27

Permalink

Naam
John
Beoordeling
Bericht
Een leuke route. Ik heb hem in omgekeerde volgorde gewandeld, zodat ik de Blakt in het laatste gedeelte had. De kruisen en kapelletjes onderweg maken het ook leuk. Vooral omdat bij veel een informatie bordje staat. Verder mooie oude boerderijen onderweg. De Blakt is een erg mooi stukje natuur, dat ook een verrassing is voor veel mensen uit de streek. Je weet niet dat er zo'n mooi stukje natuur en oud boerenlandschap daar ligt.
Wel is het eerste stukje tijdens de omgekeerde route niet lekker aangegeven. Bij paaltje 85 staat 28 niet aangegeven, waardoor het zoeken is waar je heen moet.

Ingediend door imagro op do, 02/21/2019 - 16:01

Permalink

Naam
Marion
Beoordeling
Bericht
Mooie route met name verrassend omgeving Blakterbeek. Veel oude knotwilgen. Route loopt ook langs de oude bierbrouwerij Vullinghs. Laatste stukje over de open velden is inderdaad wat saaier. Route is goed te volgen

Ingediend door imagro op vr, 11/08/2019 - 17:12

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Deze route is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer; je neemt in Venlo of Venray buslijn 87 en stapt uitbij halte Centrum in Sevenum. Vlakbij de bushalte wordt door middel van paaltje de weg aangegeven naar knooppunt 1 bij de kerk in Sevenum. De kerk in Kronenberg hebben we gemist. Onderweg 4 kapellen en 3 kruisen gezien. Heel bijzonder vonden wij bij 1 kruis kan een gastenboek worden getekend. Zoals in de omschrijving wordt aangegeven: het is een gevarieerde wandeling.

Route: 10 km

IJssalon De Zeuten Inval

De familie Van den Hombergh is een horecafamilie pur sang. Al sinds 1951 zijn ze de trotse uitbaters van Hostellerie De Maasduinen, waarin een hotel, een restaurant en een brasserie gevestigd zijn. In…

Lees meer
Ommetje Schadijkerpad Meterik
8 km | Meterik

Andere routes

15 km

Rondje Maas

Arcen

Lees meer
17 km

“Pluk de dag” fietsroute

Heijen

Lees meer
9 km

De Landgoederen

Velden

Lees meer
7 km

Schaopsdrift en schouwpad

Merselo

Lees meer