Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Stuwroute Baarlo

De route start op de Markt in Baarlo.

De Markt ligt op de rand van het Maasdal, hier eindigt de oude winterbedding van de Maas. Beneden op de klei is het landschap rijk aan kleine bronnen (sprengen), afkomstig van regenwater van de hoger gelegen zandgronden. Een ervan is de bron voor wasplaats De Sprunk. Bij De Sprunk is ook een watermolen gelegen. Regelmatig wordt deze nog in werking gezet.

In Baarlo zijn liefst 4 kastelen; u komt langs Kasteel D’Erp (particulier bewoond); verder zijn natuurlijk de vele kunstwerken, o.a. van Tajiri, noemenswaardig. 

De route gaat verder langs De Koelen, een verbreding van de Bosbeek, vervolgens struinend door weiden en langs de Boshoekerloop (kan drassig zijn) richting het stuwcomplex. 

De Maas is een regenrivier, die vroeger nog wel eens droog stond. Nu regelt de stuw het minimumpeil. Bij hoog water is de Maas niet bevaarbaar en stroomt het kolkende water over de dichte stuwdeuren. Bij de stuw vindt u op een heuveltje een informatiebord waarin de werking uitgelegd wordt. De route gaat weer terug richting Baarlo over de dijk. In Parkbos 't Kempke staan verschillende soorten bomen.

Horeca op de route bij Brasserie Hofackers en Centraal Baarlo.
 

Start location
Markt, 5991 AT Baarlo
Lengte
8 km
Knooppunten
65, 69, 48, 98, 3, 99, 92, 93, 43, 42, 95, 48, 69, 65
Parkeren
Gratis parkeren op parkeerplaats Sprunklaan

Route: 8 km

Bezienswaardigheden

Wasplaats De Sprunk
Kasteel d'Erp Baarlo
Knopen van Shinkichi Tajiri

Raadhuis Belfeld

Het raadshuis van Belfeld, genaamd Belfort is gebouwd in 1916. Het is gelegen in het voormalig centrum van Belfeld dat voor WOII dichter bij de Maas lag dan het huidige centrum. Tot 1976 heeft het…

Lees meer
Mountainbikeroute Groesbeek
18 km | Mook

Andere routes

11 km

Ooijen route

Broekhuizenvorst

Lees meer
9 km

Drie Dorpen Route

Blerick

Lees meer
3 km

Historische route Grubbenvorst

Grubbenvorst

Lees meer
25 km

Fietsroute Venlo-Zuid

Venlo

Lees meer