Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Maas Schattenroute

Duik in de verborgen schatten van de Maas met de betoverende Maas Schattenroute, een verrukkelijke fietsroute van 30 kilometer die begint bij het Eikpunt in Ooijen-Wanssum. Laat je verwonderen door de rijkdom aan natuurlijke pracht en historische pareltjes langs dit betoverende pad.

Je avontuur begint bij het schilderachtige Eikpunt in Ooijen-Wanssum, waar je wordt uitgenodigd om op ontdekking te gaan. Bewonder de majestueuze Watermolen Geijsteren, een levendige herinnering aan het verleden, en laat je betoveren door de serene schoonheid van deze historische plek.

Bezoek tijdens je reis ook de idyllische Mariakapel en Annakapel in Well, waar de rustige sfeer en spirituele ambiance je ziel zullen omarmen. Verken het adembenemende Maaspark Ooijen-Wanssum, waar weidse uitzichten en serene natuur samenkomen in een harmonieuze symfonie van kleuren en geluiden.

Onderweg kom je langs 't Sohr in Blitterswijck, een verborgen juweeltje waar de tijd lijkt stil te staan. Laat je inspireren door de natuurlijke pracht en verstilde schoonheid van deze bijzondere locatie.

Tijdens je ontdekkingstocht kom je langs het Wanssums Ven, een paradijs van rust en sereniteit. Geniet van de kalme wateren en weidse vergezichten die deze plek tot een ware schat maken.

De Maas Schattenroute belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol natuurlijke pracht en cultureel erfgoed. Dus stap op je fiets, laat je leiden door het pad en ontdek de verborgen schatten van Ooijen-Wanssum, Well, Blitterswijck en Venray.

Startpunt
Eikpunt Ooijen-Wanssum, Venrayseweg 2a , 5861 BD Wanssum
Lengte
30 km
Knooppunten
07-13-12-71-15-14-59-11-52-38-51-16-62-63-65-46-61-39-07
Parkeren
Parkeerplaats bij Eikpunt Ooijen-Wanssum

Route: 30 km

Komedie “Van wie is die string?” door Toneelvereniging T'is Wat in Wanssum

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Maaspark Ooijen Wanssum

Het gebied tussen Broekhuizen en Geijsteren is door Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum beschermd tegen hoge waterstanden van de Maas. Er is ruimte gecreëerd voor ondernemers om zich te ontwikkelen, het centrum van Wanssum is leefbaarder geworden door de nieuwe rondweg én er is een prachtig natuurgebied gerealiseerd; Maaspark Ooijen-Wanssum.

Bijzondere Maasnatuur
Het Maaspark is vrij toegankelijk, aaneengesloten en erg waterrijk. Dat zijn de eigenschappen van Maaspark Ooijen-Wanssum. Maaspark Ooijen-Wanssum is een gebied dat anders is dan andere natuurgebieden. Het is met 540 hectare het grootste aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg.

In dit gebied staat het oorspronkelijke Maasterrassenlandschap centraal en is de invloed van het water overal merkbaar. De tienduizend jaar oude rivierlopen van de Maas zijn herkenbaar en zijn nu het domein van water in vele gedaanten. Beken, moerasbossen en met grondwater gevoede laagtes maken het tot een zeer gevarieerd gebied met een uitzonderlijke ecologische rijkdom. Eens in de zoveel tijd stroomt er Maaswater door het gebied.  Bij hoge waterstanden stromen de hoogwatergeulen als eerste mee. Wanneer de waterstanden in de Maas verder stijgen, zal de gehele tien kilometer lange Maasarm van Ooijen tot Wanssum zich vullen en op spectaculaire wijze meestromen met Mooder Maas.

Bruggetjes en natuurlijke oversteken
Daar waar de wandel- en struinpaden, fietspaden en andere wegen de geulen doorkruisen worden bruggetjes of avontuurlijke oversteken via loopvlonders of stapstenen aangelegd. In het gebied liggen in totaal 16 bruggetjes en 23 avontuurlijke oversteken. De verlaagde wegen in het gebied zijn gewoon begaanbaar, ook als er bij hogere waterstanden water op de weg staat. De laagste delen zijn namelijk aangelegd in de vorm van zogenaamde ‘voordes’. Paaltjes in de berm geven aan waar de weg loopt en hoe diep het water is.

Flora en fauna
In Maaspark Ooijen-Wanssum is ruimte voor natuurlijke processen en voor uiteenlopende flora en fauna. De bever, das en vos zijn op dit moment al graag geziene gasten in het gebied. Ook grazen er grazers en is het gebied voedzaam voor ganzen, reigers en zelfs de visarend en ijsvogel. De grazers zorgen ervoor dat het natuurgebied niet dichtgroeit zodat het water voldoende ruimte houdt tijdens hoog water. In het gebied is indrukwekkende natuur ontstaan met uiteenlopende grassoorten, wilgen en plantensoorten zoals de grote ratelaar en de blauwe knoop. In de eerste jaren kun je ook steltlopers zoals de kleine plevier aantreffen zo lang de oevers van de geulen nog niet begroeid zijn. 

Vrij toegankelijk
Maaspark Ooijen-Wanssum is het gehele jaar vrij toegankelijk. Voetgangers en fietsers kunnen het gebied optimaal beleven. Er is 13 kilometer fietspad aangelegd en 30 kilometer wandelpad. Het gebied heeft een eigen fietsroute en diverse ommetjes in en rond de dorpen. Ook zijn er voorzieningen voor minder validen. Maaspark Ooijen-Wanssum heeft een uitgebreid netwerk aan paden en wegen, maar het gebied nodigt ook uit om buiten de gebaande paden te ontdekken. Het gebied is voorzien van maar liefst 68 ingangen, waarvan 7 bijzonder vormgegeven ‘steilrandpoorten’.

Meer informatie over de activiteiten die je in het gebied kunt ondernemen, neem contact op met stichting Meulebeek Actief of kijk op de website.

 

Openingstijden
Faciliteiten

Klik hier voor de activiteiten van de stichting Meulebeek Actief.

Prijs
Prijzen

51.53621931999, 6.0774522

Filmvertoning documentaire Maaspark Ooijen-Wansssum Grande Finale

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Dekkers Tweewielers

Bij Dekkers Tweewielers kunt u diverse fietsen huren voor een heerlijk dagje toeren door het Limburgse landschap. Of huur een fiets voor meerdere dagen zodat u de gehele regio kunt ontdekken!

De verhuurfietsen kunnen worden opgehaald bij Van Wanssum Café aan de Venrayseweg 2A, 5861 BD Wanssum.

Openingstijden
 • Openingstijden:
 • Dinsdag t/m vrijdag 9.00 tot 18.00 uur
 • Zaterdag 9.00 tot 16.00 uur
 • Zondag en maandag gesloten.
Fietsfaciliteiten
 • E-bike verhuur
 • Fietsverhuur
 • Kinderfietsverhuur
 • MTB / ATB verhuur
 • Oplaadpunt e-bikes
 • Tandemverhuur
Faciliteiten
 • Verhuur kinderzitjes
Overig
 • Reparaties
 • MTB / ATB rental
 • MTB / ATB Verleih
Prijs
Prijzen
Prijzen
 

51.530192369986, 6.0745012

t Zonnelied

Museum voor volksdevotie. Het museum herbergt een verzameling religieuze voorwerpen, die aan 't Zonnelied zijn toevertrouwd door kerken, kloosters en huisgezinnen. Geopend op afspraak.

Adres
Beemdweg 13
5861 CR Wanssum
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.531256469987, 6.07395665

Sint Goar Wanssum

Startpunt
Sportlaan, 5861 CX Wanssum
Lengte
5 km
Knooppunten
14-13-36-12-84-92-94-50-22-21-20-23-19-53-41-48-14
Parkeren
Parkeerplaats bij het sportpark van Wanssum

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op wo, 07/01/2020 - 09:35

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Deze wandeling geprobeerd te wandelen op 23 Juni 2020.De knooppunten 41,51,53,12 en 11 waren weg. Toen ben ik maar gestopt met noteren. De wandeling kunnen doen met behulp van een programma op de Iphone, de wandeling is naar mijn mening niet te doen als je afhankelijk bent van de knooppuntpaaltjes. Ik vind het zelf niet echt ontspannen wandelen met een telefoon in de hand. De omgeving in Wanssum is mooi.

Route: 5 km

Abonneer op Wanssum