Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Doostapwandeling: Op de grens van het Leudal

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Kasteel Groot Buggenum Grathem

Parel in de Tuin van Midden-Limburg
Prominent in het bosrijke Midden-Limburgse land schittert het monumentale Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Het weerspiegelt trots en cultuur van Limburg. 

Kasteel Groot Buggenum wordt in oude archieven voor het eerst rond 1400 genoemd. In 1889 was dit kasteel afgetakeld en de Luikse (maar in Grathem geboren) boterkoopman Willem Verbruggen bouwde op de oorspronkelijke fundamenten een jachtslot. Na ernstige beschadigingen in de Tweede Wereldoorlog verviel ook dit jachtslot in de naoorlogse jaren meer en meer. Totdat in 1971 de ruïne werd gekocht door professor H. Hentrich, een architect uit Düsseldorf, die het slot en de kasteeltuin naar eigen inzichten restaureerde tot een "Gesamtkunstwerk". Om dit te behouden heeft professor Hentrich het kasteel na zijn dood geschonken aan de provincie Limburg. 

Nu verwelkomt het kasteel jong en oud binnen de kasteelmuren. Je kunt er op allerlei wijzen van genieten.

Cultureel, feestelijk, ingetogen en zakelijk. En dat niet alleen. Je kunt er ook genieten van de prachtige natuur, de rijke historie en de authentieke Limburgse gastvrijheid.

Het kasteel en de tuinen zijn niet vrij toegankelijk, maar alleen te bezichtigen onder leiding van een gids.

Openingstijden
Algemene voorzieningen
  • Eigen parkeerterrein
  • Gratis internet of wifi
Horeca
  • Catering
Overig
  • Officiële trouwlocatie
  • Faciliteiten voor rolstoelgebruikers
Prijs
Prijzen

51.187953919743, 5.8525558

Op Kapittelsbos, vergaderlocatie op de boerderij

Vergaderen op de boerderij is ín. Deze vergaderlocatie is ideaal voor een heisessie, brainstorm, trainingen of vergaderingen; weg van de hectiek van alledag. De vergaderlocatie is gesitueerd in het hart van Limburg, tussen Weert en Roermond, vlakbij het Maasplassengebied, zeer goed bereikbaar via de A2, maar toch in de luwte van het platteland.

Een deel van de oude stallen is omgebouwd tot kleinschalige en huiselijke vergaderruimtes. Retrostijl, verrassend, kunst aan de muur, een tikkeltje avontuurlijk, maar altijd persoonlijk en ongedwongen.

De vergaderlocatie is geschikt voor kleine groepen van 2 tot maximaal 12 personen. U huurt de boerderij altijd exclusief voor uw gezelschap, zodat u alle rust en privacy heeft.

Openingstijden
Faciliteiten

Bemiddeling bij coaches, diner, overnachting en passende workshops mogelijk.

Prijs
Prijzen
Prijzen
Prijs p.p dag(deel)€37,50
Prijs p.p dag€50,00

51.1965653, 5.8680084

Kasteel Ten Hove in Grathem

Kasteel ten Hove is gelegen ten westen van het dorp Grathem dat deel uitmaakt van de gemeente Leudal. Het Kasteel is ook bekend onder de namen "Bormanshuis" en "Puytlinkshof" naar de familienamen van vroegere bewoners.

In archieven uit de 15de eeuw wordt Ridder Geurt van den Bongert als eerste bewoner van kasteel Ten Hove genoemd. Het huidige hoofdgebouw dateert uit de 17de eeuw. In 1925 komt er een einde aan vele eeuwen adellijke bewoning als een boer uit Grathem het kasteel koopt en het edelmanshuis gebruikt als opslagplaats voor zijn oogst. Het kasteel is nadien in gebruik geweest als nonnenklooster, kleuterschool en vakantieoord.  

De voorhof is verbouwd tot appartementen. Er bestaat een indirecte vrome band tussen kasteel Ten Hove en de Sint Catharinakerk in het Belgische Maaseik. De relieken van de heiligen Harlindis en Relindis in deze kerk werden in de 17de eeuw geschonken door de toenmalige bewoners van Ten Hove. Deze relieken worden eenmaal in de 25 jaar (de volgende staat in 2022 te gebeuren) in processie naar de kerk van Aldeneik gedragen. 

Adres
Pollaertshof 21
6096BM Grathem
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.192116519746, 5.8533735

Grathemer Molen in Grathem

De Grathemermolen is een watermolen in het centrum van Grathem aan de Uffelse Beek, ook wel de Aabeek genoemd die haar oorsprong heeft in de Belgische Kempen. Al in de 13e eeuw bevond zich in Grathem de banmolen van het stift van Thorn. De molen is in 1915 verbouwd tot turbinemolen. Het waterrad dat nu te zien is, werd in 1995 naar oud voorbeeld teruggeplaatst. De turbinemolen is echter nog steeds maalvaardig.

De Grathemermolen is eigendom van de gemeente Leudal. Voor actuele informatie neemt u telefonisch contact op.

Adres
Brugstraat 13
6096AA Grathem
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.190265019744, 5.85856725

Abonneer op Grathem