PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Tegemoetkoming in waterschade via regeling WTS

De Regeling WTS juli 2021 geeft een tegemoetkoming voor schade door het hoogwater en de overstromingen van juli 2021 in Limburg en het onbedijkte gebied langs de Maas in Noord-Brabant. Particulieren, bedrijven, overheden, religieuze instanties, verenigingen en stichtingen kunnen hiervan gebruik maken.

De Regeling WTS juli 2021 heet officieel 'Regeling tegemoetkoming waterschade in Limburg en het onbedijkte gebied langs de Maas in Noord-Brabant in juli 2021'.

De WTS juli 2021 geeft een tegemoetkoming in de materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is. U kunt uw schade melden tot en met 15 december 2021. Na uw melding nemen we contact met u op. U weet dan of u recht heeft op vergoeding van een deel van uw schade. Meer informatie vindt u bij 'Na uw melding'.

U hoeft niet te wachten met herstel van uw schade. Zorg wel voor bewijs van uw schade met foto's en film. De schade moet daarop goed te zien zijn.

Bent u verzekerd voor de schade? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

BELANRGIJK: We zijn doende met een inventarisatie van de regionale omzetdelving. Vul daarom dit formulier (link) in. Dit formulier mag ingevuld retour naar: format_omzetderving@prvlimburg.nl.

Voorwaarden

 • Uw schade valt binnen de soorten waterschade en kosten waarvoor vergoeding gegeven wordt. Bekijk welke dat zijn op de pagina 'Soorten waterschade, kosten en maximale vergoeding'.
 • U heeft schade in het schadegebied*.
 • De schade is niet redelijkerwijs verzekerbaar.
 • De schade mag niet komen door eigen schuld. Of omdat u onvoldoende maatregelen heeft genomen om de schade te voorkomen.
 • De schade is ontstaan door overstroming, afstromend water of een combinatie van beide**.
 • De schade is ontstaan in de periode van 13 tot en met 20 juli 2021.
 • U meldt uiterlijk 15 december 2021 uw schade. Heeft u al het formulier 'Centrale Registratie Aangericht Schade' bij de gemeente ingevuld? Dan hoeft u geen melding meer bij ons te doen.
 • U ondertekent het WTS-aanvraagformulier binnen 14 dagen nadat u het ontvangt van de schade-expert. Lees hier mee over onder 'Na uw melding'.

*Schadegebied

Het schadegebied is Limburg en het onbedijkte gebied langs de Maas in Noord-Brabant. Zie kaart Schadegebied Limburg en Noord-Brabant.

**Overstroming

Overstroming van:

 • de Maas;
 • zijrivieren van de Maas;
 • beken in Limburg;
 • en het onbedijkte deel langs de Maas in Brabant. Dit loopt vanaf de grens met Limburg tot aan Boxmeer.

Afstromend water

Afstromend water door hevige neerslag in Zuid-Limburg.

Soorten waterschade, kosten en vergoeding

De Regeling WTS juli 2021 vergoedt een deel van de waterschade en kosten. U doet de melding voor één of meer soorten waterschade. Meld ook de schade waarvan het precieze schadebedrag pas later bekend wordt. De soorten waterschade en kosten die u kunt melden en de maximale vergoeding vindt u op de pagina Soorten waterschade, kosten en maximale vergoeding.

Uw schade melden

U kunt uw schade uiterlijk 15 december 2021 melden via de knop 'Direct uw melding regelen'. Bedrijven hebben voor hun melding minimaal eHerkenning niveau 2 + of machtiging 2+ nodig. Bent u particulier? Dan logt u in met DigiD. Heeft u nog geen eHerkenning of DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Lees meer over machtigingen.

Is het adres van uw bedrijf gelijk aan het adres waar u woont en heeft u ook schade aan uw privébezit? Doe dan 2 aparte meldingen.

Schade direct melden (link)

 

Gerelateerd aan dit artikel

Deelnemerspagina
Deelnemerspagina
Vestingstad Gennep
Vestingstad Gennep
Vergeten Groente
Vergeten Groente
Winterdorp Arcen
Winterdorp Arcen
De leukste kinderroutes
De leukste kinderroutes
Bijzondere overnachtingen
Bijzondere overnachtingen
Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg