Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Thorn

 

Het super leuke dorpje Thorn ook wel het “Witte stadje”genoemd staat bekend om zijn vele wit geschilderde huizen. Thorn bestaat al sinds 990 en was een klein vorstendom. 3 eeuwen later werd  het dorp gedeeltelijk ommuurd en kreeg het stadsrechten.

De witte huizen stammen eigenlijk uit de tijd dat de Fransen vluchten en ook terecht kwamen in Thorn. De Fransen stelden een belasting vast naar de grote van de ramen van je huis. Maar omdat de arme mensen dit niet konden opbrengen metselden ze hun ramen gedeeltelijk dicht zodat ze minder  belasting hoefden te betalen. Maar omdat er veel verschil was tussen de oude en de nieuwe gemetselde stenen verfden ze hun huizen wit.

Als u naar Thorn gaat mag u de Abdijkerk, een imposant bouwwerk, waar een gedeelte nog uit de 10e eeuw bestaat niet missen. Eind 19e eeuw is de abdij geheel gerestaureerd. Ook als je door het dorpje loop vallen de mooi geplaveide straatjes van maaskeien en de vloeren van mozaík je zeker op. Ook vindt je hier nog gezellige kleine binnenhofjes,

 

Thorn is een must.

Adres
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.1607718, 5.8411014000001

Dichtbij

Kapel onder de Linden
Kapel onder de Linden
Thorn
Thorn

Ontdek

Ottersum
Ottersum
Panningen
Panningen
Maastricht
Maastricht
Geldern
Geldern
Venlo
Venlo
Heide
Heide