Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Venray, doordrenkt van geschiedenis en omringd door natuurlijke pracht, herbergt een schat aan bezienswaardigheden die de moeite van het ontdekken waard zijn. Hier zijn de top 5 must-sees in Venray:

1. Oorlogskerkhof Overloon: een eerbiedige herinnering 

Begin je ontdekkingsreis met het Oorlogskerkhof Overloon, een plek doordrenkt van geschiedenis. Dit begraafplaats eert de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en dient als een indrukwekkende herinnering aan de offers die zijn gebracht voor vrijheid.

Oorlogskerkhof Overloon

2. Kasteelruïne Landgoed Geysteren: historische pracht 

Verken de Kasteelruïne op Landgoed Geijsteren, een iconische site doordrenkt van historie. De ruïnes bieden een glimp van het verleden en een betoverende sfeer, omringd door weelderige natuur.

Kasteelruïne Geijsteren

3. Odapark: kunst in de natuur 

Laat je betoveren door Odapark, een centrum voor hedendaagse kunst. Hier komen kunst en natuur samen, met sculpturen en installaties die harmoniëren met de omringende groene omgeving.

Odapark

4. Museum voor de psychiatrie (voormalig psychiatrisch ziekenhuis St. Anna): een inzichtelijke reis 

Duik in de geschiedenis van de psychiatrie in het museum voor de psychiatrie. Gevestigd in het voormalig psychiatrisch ziekenhuis St. Anna, biedt dit museum inzicht in de evolutie van de geestelijke gezondheidszorg.

Museum voor de psychiatrie

5. Uitkijktoren Paardekop Ysselsteyn: vergezichten over het landschap 

Sluit je dag af met een bezoek aan de uitkijktoren Paardekop in Ysselsteyn, waar je wordt beloond met panoramische uitzichten over het omliggende landschap. Een perfecte plek om de schoonheid van Venray en haar omgeving van bovenaf te bewonderen.

Uitkijktoren Ysselsteyn

Van historische herinneringen tot hedendaagse kunst, en van inzicht in de geestelijke gezondheidszorg tot adembenemende vergezichten, Venray biedt een scala aan bezienswaardigheden voor de nieuwsgierige reiziger. Ontdek de rijke geschiedenis en de kunstzinnige charme van deze Limburgse stad terwijl je je onderdompelt in een betoverende ervaring.