PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Trek er lekker op uit deze zomer! Ga naar Arcen, Venlo en Steyl!

Trek er lekker op uit deze zomer! Te voet of met de fiets ontdek je Steyl, Venlo en Arcen zeker! Ontdek de mooie plekjes en verhalen van deze mooie dorpen en zwerf door de stad voor nog meer indrukken. In Noord-Limburg kun je heerlijk fietsen en wandelen. Omdat landschappen elkaar snel afwisselen en er weinig hoogteverschillen zijn, zie je veel van het rijke landschap. Verken de oevers van de Maas en ontdek de mooiste plekjes in onze regio.

Venlo, “stedje van lol en plezeer”. Deze stad in Noord-Limburg ligt op een steenworp afstand van Duitsland en is prachtig gelegen aan de Maas. In het centrum vind je vele gebouwen met een verrassend verhaal en de natuur is nooit ver weg. Zowel natuurgebieden als stadsparken zijn er in overvloed. Maar ook voor een lekker dagje winkelen, een avond theater of een museumbezoek ben je in Venlo aan het juiste adres! Het Limburgs museum, De Floddergats en de Maasboulevard mag zeker niet ontbreken op je to-do lijstje.

Arcen is de toeristische parel van deze regio. Het pittoreske dorp is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen en is van oorsprong een vestingstadje. De overblijfselen van die geschiedenis zijn op verschillende plaatsen aanwezig. Arcen ligt aan de Maas en is een bekend knooppunt voor wandelaars en fietsers die hun hart kunnen ophalen in het mooie groene maasgebied en de achterliggende natuur van de Maasduinen. In Arcen is het culinair genieten! Strijk neer op een terras aan de Maas of op het gezellige dorpsplein. Hier vind je ook de Hertog Jan Brouwerij, de Kasteeltuinen en de Graanbranderij De IJsvogel.

Steyl, het Kloosterdorp, heeft zoveel te bieden. Dit mooie authentieke plaatsje is bekend om haar Kloosterverhalen doordat missionarissen over de hele wereld werden uitgezonden. De kloosters waren geheel zelfvoorzienend met o.a. een eigen drukkerij, eigen stroomvoorziening en zelfs een eigen brandweer. In de Botanische tuin, Jochumhof,  en het Missiemuseum ontdek je alle schatten die de missionarissen mee namen van hun uitzendingen. Direct aan de Maas gelegen, is  Steyl een prachtige plek  om te fietsen en te wandelen. Ook het Ketelhuis en het Wereldpaviljoen zijn een echte aanrader tijdens jouw bezoek aan Steyl.

Wij hebben een aantal mooie routes voor je geselecteerd om de toeristische parel Arcen, het historische kloosterdorp, Steyl, en de bruisende stad, Venlo te ontdekken!

Gerelateerd aan dit artikel

Fietsroute Venlo-Zuid
Stadswandeling Venlo
Tuinenroute aan de Maas
cultuurhistorische route Tegelen en Steyl
Rondje Arcen
Magnifieke Maasduinenfietstocht
Fietsroute Venlo-Zuid
Stadswandeling Venlo
Tuinenroute aan de Maas
cultuurhistorische route Tegelen en Steyl
Rondje Arcen
Magnifieke Maasduinenfietstocht
Vestingstad Gennep
Vestingstad Gennep
Vergeten Groente
Vergeten Groente
Winterdorp Arcen
Winterdorp Arcen
De leukste kinderroutes
De leukste kinderroutes
Bijzondere overnachtingen
Bijzondere overnachtingen
Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg