Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Venlo, gelegen in het prachtige Noord-Limburg, is een stad die bruist van activiteiten en rijk is aan natuurlijke schoonheid. Of je nu geniet van een ontspannen wandeling in de natuur, je onderdompelt in culturele festiviteiten of de lokale culinaire scene verkent, Venlo heeft voor elke reiziger iets te bieden. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan door deze bruisende stad.

Venlo, met zijn diverse mix van natuurlijke pracht, culturele hoogtepunten en culinaire ontdekkingen, belooft elke reiziger een onvergetelijke ervaring. Of je nu de rust van de natuur opzoekt, deelneemt aan levendige evenementen in het Julianapark, of geniet van lokaal gebrouwen bier bij De Klep, Venlo heeft alles wat je zoekt voor een memorabele reis.

De Groote Heide: natuurpracht aan de stadsgrenzen 

De Groote Heide, een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Venlo, nodigt uit tot avontuurlijke verkenningen. Maak een wandeling door weidse heidelandschappen, geniet van de frisse lucht en laat je betoveren door de diversiteit aan flora en fauna die dit gebied rijk is.

De Groote Heide

Zwart Water: sereniteit aan de waterkant 

Zwart Water biedt een oase van rust aan de rand van Venlo. Met schilderachtige waterwegen, weelderige begroeiing en talloze wandelpaden is dit de perfecte plek voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een vredige ontsnapping uit de stadse drukte.

Zwarte Water

De Greune Long: verbinding met de natuur 

Ontdek de Greune Long, een groene long in Venlo die een harmonieuze balans tussen natuur en stad creëert. Fietsers en wandelaars zullen de goed onderhouden paden waarderen, terwijl de overvloed aan groen een welkome onderbreking vormt in het stedelijke landschap.

De Greune Lông

Julianapark: feesten in de natuur 

Het Julianapark vormt het bruisende hart van culturele en feestelijke evenementen in Venlo. Van de opwindende Parkfeesten tot de energieke start en finish van de Venloop, dit park is een centrum van activiteiten en vermaak te midden van weelderig groen.

Julianapark

Wijnbar XO

Waan je in een heuze wereld van wijn! Wijnbar XO ligt in het hartje van Venlo en serveert wijnen van over heel de wereld. Met heerlijke arrangementen, een high wine en heerlijke hapjes kun je jouw dag in Venlo mooi afsluiten.

Wijnbar XO

Brookergarden: tuinplezier voor jong en oud 

Voor een ontspannen dag in de natuur is Brookergarden de ideale bestemming. Deze tuin, met zijn kleurrijke bloemenpracht en speelse paden, biedt een ontspannen omgeving voor zowel gezinnen als natuurliefhebbers.

Brookergarden

Rosarium: een zee van bloemen 

Wandel door het Rosarium en laat je betoveren door de verscheidenheid aan bloemen en geuren. Deze plek, een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur, is perfect voor een rustige middagwandeling.

Rosarium

Stadstuinderij Venlo: verse oogst uit de stad 

Ontdek de verse groenten van lokale bodem bij Stadstuinderij Venlo. Hier kun je niet alleen genieten van gezonde producten, maar ook een connectie maken met de lokale gemeenschap en het duurzame karakter van Venlo.

Stadstuinderij Venlo

Brouwerij de Klep: proef de lokale smaak 

Voor de liefhebbers van ambachtelijk bier is een bezoek aan Brouwerij De Klep een absolute must. Proef de unieke brouwsels en geniet van de gezellige sfeer in deze lokale brouwerij.

Proef en praatlokaal de Klep