Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Venlo, een charmante stad in de provincie Noord-Limburg, is een ideale bestemming voor wandelliefhebbers. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige natuur en diverse culturele bezienswaardigheden biedt Venlo een scala aan wandelroutes om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende stadswandeling of een avontuurlijke trekking door de natuur, Venlo heeft voor elk wat wils. Laten we enkele van de meest betoverende wandelroutes in en rond Venlo verkennen.

Stadswandeling Venlo

Begin je verkenning van Venlo met de stadswandeling. Deze route neemt je mee door het historische stadscentrum, langs prachtige gebouwen, gezellige pleinen en boeiende musea. Terwijl je door de geplaveide straten dwaalt, ontdek je de rijke geschiedenis en cultuur van deze stad.

Stadswandeling Venlo

Galgevenroute

De Galgevenroute leidt je door het prachtige natuurgebied Galgeven, een oase van rust en groen. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de weelderige bossen, schilderachtige vijvers en overvloedige flora en fauna. Vergeet je camera niet om de natuurlijke schoonheid vast te leggen.

De Galgevenroute

Steilrand route

De Steilrand route neemt je mee langs de steile oevers van de Maas en biedt adembenemende uitzichten op het landschap. Dit is een geweldige gelegenheid om te genieten van de rivier en zijn omgeving, terwijl je onderweg misschien wel een paar zeldzame vogels spot.

De Steilrand route

Steylwandelroute

Steyl is een prachtig dorpje in de buurt van Venlo, en de Steylwandelroute geeft je de kans om dit pittoreske plaatsje te ontdekken. De route voert langs historische gebouwen, kloosters en groene tuinen. Bezoek zeker het Missiemuseum en de Botanische Tuinen voor een culturele en natuurlijke traktatie.

De Steylwandelroute

Keramiekwandeling naar Steyl

Als je geïnteresseerd bent in kunst en keramiek, is de Keramiekwandeling naar Steyl perfect voor jou. Deze route leidt je langs ateliers en galeries waar je de prachtige keramische kunstwerken van lokale kunstenaars kunt bewonderen.

De Keramiekwandeling naar Steyl

Kloosterwandelroute

Ontdek de spirituele en historische betekenis van Venlo met de Kloosterwandelroute. Je zult kloosters en kerken verkennen en een glimp opvangen van het religieuze erfgoed van de stad.

De Kloosterwandelroute

Tussen Maas en Grens

De tussen Maas en Grens-route is ideaal voor avontuurlijke wandelaars. Deze langeafstandswandeling neemt je mee door het grensgebied van Nederland en Duitsland, waar je de Maas en het prachtige landschap kunt verkennen.

De tussen Maas en Grens-route

Fort Hazepoot

Fort Hazepoot is een historische plek die deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze wandelroute brengt je naar het fort en laat je de militaire geschiedenis van het gebied ontdekken.

Fort Hazepoot

Landgoed Arcen

De landgoed Arcen-route is een korte, ontspannen wandeling die je meeneemt door het prachtige landschap en de tuinen van het Landgoed Arcen. Het is een perfecte keuze voor een rustige middagwandeling.

Landgoed Arcen

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, kunst of gewoon een ontspannen wandeling wilt maken, Venlo heeft een wandelroute die aan je wensen voldoet. Dus trek je wandelschoenen aan en verken de verborgen schatten van Venlo en zijn prachtige omgeving. Geniet van de frisse lucht, de rustgevende geluiden van de natuur en de fascinerende bezienswaardigheden die deze regio te bieden heeft.