PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

'Wandelen met Verhalen' weer van start

Beschikbare data

Op zondag 29 augustus vindt de vierde wandeling  'Wandelen met Verhalen' in de omgeving van Plasmolen en Middelaar plaats. Iedere laatste zondag van de maand, dus vanaf nu nog op 29 augustus, 26 september en 31 oktober wandel je, van 11.00u tot ongeveer 13.30u, met een gids door deze mooie streek. De wandeling van zondag 29 augustus gaat door de directe omgeving van Plasmolen en Middelaar.

Onderweg, met prachtige, on-Nederlandse uitzichten op de Jansberg en de Mookerheide, wordt stilgestaan bij de vele herdenkingsmonumenten waar deze streek om bekend is. We gaan langs wegkruisen en kapellen, maar ook naar herdenkingsplekken uit een veel verder verleden zoals grafheuvels en Romeinse urnenvelden. We staan stil bij de verhalen waarom juist onze omgeving hier zo rijk aan is. Allemaal herinnerinspunten die ons een blik geven op hoe vroegere inwoners van dit gebied geleefd, geloofd en gestorven zijn. Ook wordt verteld over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap, voortgekomen uit een combinatie van ijskoude tijden, het water van grote rivieren en de westenwind. Kortom opnieuw een mooie maar ook leerzame wandeling met verhalen over de veelzijdige cultuurhistorie van onze directe omgeving.

Wil je meer weten over de boeiende  geschiedenis van deze streek en tegelijkertijd genieten van fantastische vergezichten, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start bij het VVV-kantoor aan de Witteweg (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. De wandeling gaat over rustige, verharde veldwegen en zandpaden. Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com

Adresgegevens
Witteweg 10
6586 AE Plasmolen

51.737124520135, 5.9187797

Gerelateerd aan dit evenement

Sint Jansberg
Maasheggen
Sint Jansberg
Maasheggen