Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandeling Landgoed Bleijenbeek - rood

Verken het prachtige Landgoed Bleijenbeek met deze fascinerende wandelroute van 2 kilometer. De route begint bij het paviljoen, waar je met het gebouw achter je het onverharde pad opgaat richting het bos. 

Bij het eerste routepaaltje (RP1) steek je de Eckeltse beek over via een charmante brug. Deze beek, omgeven door weelderige begroeiing, is de thuisbasis van de bever en biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving. 

Volg vervolgens de route langs verschillende knooppunten (RP2 tot RP10), waarbij je wordt geleid door kronkelende paden, bosschages en zelfs een golfbaan. Onderweg kun je genieten van de rust en sereniteit van het landgoed, maar wees respectvol jegens golfers en houd rekening met hun spel. 

Terwijl je door het bos loopt, kun je een glimp opvangen van de majestueuze ruïne van kasteel Bleijenbeek, ooit het centrum van de macht in de regio tijdens de 80-jarige oorlog. Hoewel het kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, vertelt de ruïne nog steeds een bijzonder verhaal dat je kunt ontdekken tijdens een rondleiding. 

Na een fascinerende wandeling keer je terug naar het paviljoen, waar je op het terras kunt ontspannen en kunt nagenieten van de prachtige omgeving. En vergeet niet te genieten van een heerlijke kop koffie en een stuk vlaai, want die staan altijd voor je klaar!

Startpunt
Bleijenbeek 14, 5851 EE Afferden
Herkenningspunt
Paviljoen Bleijenbeek
Lengte
2 km
Parkeren
Gratis parkeren bij Paviljoen Bleijenbeek

Route: 2 km

Mookerplas

De Mookerplas is een van de vele plassen die grenzen aan de Maas: . Deze is ontstaan als gevolg van een zand- en grindwinning. Eigenlijk zijn het 2 plassen die met elkaar verbonden zijn: de Grote…

Lees meer
Wandelroute Maaskant
7 km | Gennep

Andere routes

25 km

Fietsroute Venlo-Zuid

Venlo

Lees meer
8 km

Barbara's Weerd

Arcen

Lees meer
53 km

Duits lijntje

Ottersum

Lees meer
9 km

De 8 van Kronenberg

Kronenberg

Lees meer