Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandelpin - Wandeling Jaomerdal

Op de grens tussen Venlo en Tegelen ligt een prachtig natuurgebied met mooie stijlranden, grafheuvels, een abdij en in het aanliggende zorggebied een heuse beeldentuin. Dit ommetje is iets korter dan 8 kilometer en heeft verharde maar ook heel veel onverharde wandelpaden. 

Deze wandeling start bij Abdij Ulingsheide. Hier moet je even zoeken naar het eerste knooppunt (73), deze staat langs de weg tegenover de toren van de abdij. Als je die gevonden hebt kan het wandelen beginnen.  

 

Als ik er wandel is de lucht helder (wel koud) en zie ik het beeld in de voortuin van de abdij in al zijn glorie. Je wandelt langs de hoge muren van het klooster met aan de andere kant landbouwgrond  
Hierna loop je de natuur in die wordt onderhouden door het Limburgs Landschap. Dit is zichtbaar aan de tekst op de bordjes maar ook op de witte slagbomen die over de paden staan.  

 

Je loopt over een onverhard pad vol met bladeren naar een klappoortje. Hier vlak achter ligt knooppunt 68. Van 68 loop je naar 69, zelf loop ik voor ik naar 69 loop even rechtdoor om vanaf de stijlrand naar het water, de kale bomen en de diepte te kijken. Hier staat ook een bankje met uitzicht over het water.  

 

 

Om de route te vervolgen loop je terug naar het knoppunt paaltje en ga je verder met je wandeling met als volgend knooppunt nummer 68. Onderweg kom je informatie borden tegen met info over de grafheuvels die je in het Jaomerdal kunt zien maar vaak niet herkend omdat het “gewoon” een hobbeltje is.  
 
Je loopt vanaf de heuvel naar beneden richting het water. Eerst kijk ik naar de heide die nu niet bloeit maar wel een mooi uitzicht geeft. Langs het water is het drassig. Met een beetje hink, stap, sprong ben ik vlak langs de waterkant waar ik een aantal foto’s maak. Je ziet hier de blauwe lucht in het water en de weerspiegeling van het gele riet en de kale bomen, een mooi kijkplekje maar ook een plek die rust uitstraalt. Op de grote open vlakte staat een picknickbank.  

 

Je verlaat dit stukje natuur via een klappoortje. Vanaf knooppunt 70 maken we een ronde, we komen hier uiteindelijk ook weer terug. Als je de lus niet bewandelt is de route ongeveer 2,2 kilometer korter. 

Dit stukje natuur gaat deels over verharde weg. Eerst loop je onder een lange laan met redelijk rechte bomen door. Nu zijn ze kaal maar straks als het voorjaar begint zal dit zeker een mooie groene wandellaan zijn.