Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandelroute Niersdal en Looierheide

Deze route begint aan het Ellen Hoffmannplein in het centrum van Gennep.

U verlaat het plein aan de kant van de parkeerplaats en loopt dan schuin links naar de overkant. U gaat vervolgens langs huis nr. 65 richting de oude stadsmuur achter De Doelen 1, waar u op de Noordwal uitkomt. 

Even verderop gaat u links via een opening in de muur een onverhard pad op richting de Maaskempweg. Daar gaat u rechtsaf. Een stukje verder gaat u weer rechtsaf, het Melkstraatje in. Dit is een van de oudste straatjes van Gennep.
Via de speelwei loopt u naar een gereconstrueerde hoek- toren die bij de ommuring hoorde. Direct links van de toren gaat u door een opening in de muur en daarna meteen linksaf. U blijft dan de Noordwal volgen totdat u weer op De Doelen uitkomt.

Links ziet u de gotische toren van de oude St.-Martinuskerk. U gaat dan linksaf de Haspel in en volgt daarna rechts het laatste stukje van de Genneperhuisweg. Deze eerstvolgende weg gaat u linksaf.

U gaat nu de brug over, waarbij u links en rechts een mooi uitzicht op het Niersdal hebt.

Even na het passeren van de Niersbrug gaat u rechtsaf de Kleineweg in. Hier staat een bord, waarop u verdere informatie over het Niersdal aantreft. Op deze plek kunt u er eventueel voor kiezen het laarzenpad te volgen. Dit 1 km lange pad voert u door het weiland richting de sportvelden in Ottersum.

Als u het laarzenpad niét volgt, loop dan een stuk van de Kleineweg richting Ottersum en ga daarna schuin rechts ‘t Zand in. Deze weg gaat later over in ‘t Stepke.


U volgt nu de St.-Janstraat tot voorbij de sportvelden en gaat dan rechtsaf de Siebengewaldseweg in. Na ruim 500 meter gaat u weer rechtsaf en u volgt dan de Oordseweg, die uitkomt op de Looiseweg. U steekt deze weg - schuin naar rechts - over en gaat via een onverhard pad het natuurterrein Looierheide in.

U verlaat de Looierheide aan de Korhoenstraat. Hier gaat u rechtsaf en aan het einde van deze weg linksaf. U volgt de Picardie zo’n 500 meter en gaat dan rechtsaf de Niersdijk op.

U buigt even later linksaf, steekt de Niersweg over en loopt via de Nieuwstraat naar de Markt.

Startpunt
Ellen Hoffmannplein, 6591 CP Gennep
Lengte
7 km
Parkeren
U kunt uw auto parkeren op het Ellen Hoffmannplein

Average of 2 reacties.

Ingediend door imagro op do, 05/04/2017 - 22:23

Permalink

Naam
Laarman
Beoordeling
Bericht
In het begin iets teveel drukke wegen. Daarna heel mooi zowel de heide als de route langs de Niers.

Ingediend door imagro op zo, 04/09/2017 - 11:08

Permalink

Naam
Werner Toonen
Beoordeling
Bericht
Geweldig zoveel natuur zo dicht bij de bebouwde kom. je zult wel de route langs de niers moeten nemen om dit wonderschone stukje te aanschouwen. Uiteraard kun je ook kiezen voor de verharde wegen, maar daarmee mis je toch een stukje natuurlijke schoonheid.

Route: 7 km

Ottersum

  Een leuk dorp in de Gemeente Gennep gelegen aan de Niers. De bekende H. Johannes de Doperkerk uit 1931 met bijzonder mooie muurschilderingen en prachtige glas- in lood ramen is de moeite…

Lees meer
Rondje Steegberg (en over het Bedelaarspad)
6 km | Kronenberg

Andere routes

30 km

Oude Maasarm route

Heijen

Lees meer
8 km

Steylwandelroute

Steyl

Lees meer
65 km

Toertocht Holland Ladies Tour 65km

Gennep

Lees meer
6 km

Liberation Route wandeling Gennep

Gennep

Lees meer