PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wedstrijd meest gastvrije winkelstraat van Venlo is gewonnen door de Gasthuisstraat

Studenten beoordelen winkelstraten van Venlo op hun gastvrijheid
Shoppers van de toekomst geven hun visie op het straatbeeld van Venlo


Gilde Opleidingen en CazaConsulting slaan de handen in elkaar om binnen een jaar een module te ontwikkelen voor de opleiding detailhandel. Deze vaste module moet studenten en het bedrijfsleven dichterbij elkaar brengen. De eerste case, de wedstrijd voor de meest gastvrije winkelstraat van Venlo in samenwerking met VenloPartners, was een succes en smaakt naar meer!

Docenten en studenten van de opleiding detailhandel van Gilde Opleidingen, zijn de stad in getrokken met een duidelijk opdracht: hoe gastvrij zijn de winkelstraten van Venlo? Middels mysteryshops, uitgebreide rapporten en aanbevelingen, beoordeelden de studenten de Gasthuisstraat als meest gastvrije winkelstraat van Venlo. “We merken dat leren in de praktijk veel energie geeft. Eindelijk mogen studenten eens zeggen wat zij ervan vinden.” Aldus Robert Wolters, Teammanager Retail & Business Academy bij Gilde Opleidingen.

Als winnaar mag de Gasthuisstraat een jaar lang met vlaggen en raamstickers laten zien dat zij de meest gastvrije winkelstraat van Venlo is. Daarnaast zet VenloPartners twee online campagnes op om de straat te promoten en is er 1.000 euro beschikbaar voor gastvrijheidsacties.

De studenten keken naar het straatbeeld, de etalages, de indeling en inrichting van de winkel maar vooral op: ben ik gezien en begroet, hoe word ik geholpen en welke aanbevelingen kan ik deze winkel geven. “Het is ontzettend belangrijk om juist studenten hiervoor in te zetten, zij zijn namelijk de shoppers én de collega’s van de toekomst.” Stelt Marianne Driessen, ondernemer en retail adviseur (CazaConsulting).

De eerste case was zo positief dat de verschillende partijen zich hard gaan maken voor een vaste module om nog meer gemeentes, straten en centra te helpen om gastvrijer te worden.

Wie meldt zich aan?

Gerelateerd aan dit artikel

Stadswandeling Venlo
Winkelen
Stadswandeling Venlo
Winkelen
Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg
Herfst op de hei
Herfst op de hei
De Herfstbock in Noord-Limburg
De Herfstbock in Noord-Limburg
Keramiek in Noord-Limburg
Keramiek in Noord-Limburg
Culinair de herfst in
Culinair de herfst in
Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk Noord- en Midden-Limburg in de picture
Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk Noord- en Midden-Limburg in de picture