Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Witte Goudroute

Witte Goud Route kort 

Verken de prachtige omgeving van Noord-Limburg op de Witte Goudroute, een betoverende fietsroute die je meeneemt door schilderachtige landschappen en langs culturele hoogtepunten. Met een totale lengte van 33 kilometer belooft deze route een onvergetelijke ervaring te worden, gevuld met natuurlijke schoonheid en historische ontdekkingen. 

Vertrekpunt voor deze avontuurlijke tocht is het bruisende centrum van Arcen, gelegen nabij knooppunt 93. Vanaf hier leidt de route je langs een reeks bezienswaardigheden die je niet mag missen. 

Een van de hoogtepunten onderweg is Museum de Locht, een fascinerend openluchtmuseum dat de geschiedenis van de landbouw in de regio tot leven brengt. Ontdek de rijke tradities en ambachten die hier worden tentoongesteld en leer meer over het 'Witte Goud' van Noord-Limburg: asperges. 

Verder op de route kom je langs Houthuizermolen De Houthuizer Molen, een historische windmolen die getuigt van het ambachtelijke erfgoed van de streek. Bewonder het imposante bouwwerk en geniet van het vredige landschap eromheen.

Vervolg je tocht door het betoverende natuurgebied Kaldenbroek in Lottum, waar je wordt omringd door weelderige bossen en uitgestrekte velden. Geniet van de rust en de adembenemende natuur terwijl je je weg baant door dit idyllische landschap. 

Een andere parel op de route is het Schuitwater, een uniek natuurgebied dat bekend staat om zijn zeldzame flora en fauna. Bewonder de natuurlijke schoonheid van dit bijzondere gebied terwijl je langs de kronkelende paden fietst. 

Vervolg je reis naar het Rozendorp Lottum, waar je wordt verwelkomd door een zee van kleurrijke bloemen en heerlijke geuren. Verken de charmante straatjes en bewonder de prachtig onderhouden tuinen die dit dorp tot een waar paradijs maken voor liefhebbers van bloemen en planten, waaronder de heerlijk geurende aspergevelden die hier te vinden zijn. 

Voordat je terugkeert naar Arcen, breng je nog een bezoek aan de Broekhuizerweerd, een schilderachtig gebied langs de Maas waar je kunt genieten van weidse uitzichten en rustgevende waterlandschappen. 

Eindig je fietsavontuur met een bezoek aan de Ravenvennen in Lomm, een natuurreservaat dat bekend staat om zijn diverse ecosystemen en rijke biodiversiteit. Geniet van de rust en sereniteit van dit prachtige gebied voordat je je reis afsluit. 

Kortom, de Witte Goudroute is een onvergetelijke reis door het betoverende landschap van Noord-Limburg, waar natuur, cultuur, geschiedenis en de heerlijke smaak van asperges samenkomen in perfecte harmonie. Verken deze unieke regio op de fiets en laat je betoveren door zijn vele wonderen.

Startpunt
Raadhuisplein, 5944 AH Arcen
Lengte
33 km
Knooppunten
93, 25, 70, 56, 26, 98, 91, 82, 85, 86, 89, 90, 57, 56, 70, 55, (P), 63, 49, 47, 46, 94, 93
Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij de Kasteeltuinen

Route: 33 km

Niersdal Ven-Zelderheide

De Niers komt bij Ven Zelderheide vanuit Duitsland ons land binnen. Uiteindelijk komt hij in de Maas uit. Het is een moerassig gebied waar veel flora en fauna te vinden is. De ooievaars,…

Lees meer
Peel en Maas route
58 km | Heijen

Andere routes

35 km

Tussen draken en Noormannen

Beesel

Lees meer
25 km

Magnifieke Maasduinen fietsroute

Heijen

Lees meer
8 km

Ommetje Schadijkerpad Meterik

Meterik

Lees meer
6 km

Hartje Roggel

Roggel

Lees meer