Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Aspergedag museum de Locht in Melderslo

Beschikbare gegevens

Openluchtmuseum de Locht zet de asperges in het zonnetje

Zondag 28 april is het weer zover, de jaarlijkse Aspergedag bij Openluchtmuseum de Locht. Alle aandacht gaat deze dag uit naar asperges; we ontvangen de Spargelprinzessin uit Walbeck, de veilingklok draait en verkoopt asperges, kinderen kunnen aspergeborden maken en er zijn diverse aspergehapjes verkrijgbaar. Zangduo Ari-Ja zorgt voor livemuziek.

Asperges worden van april t/m juni gestoken en zijn dan in de regio Noord-Limburg – het belangrijkste productiegebied van asperges - overal verkrijgbaar. In Openluchtmuseum bevindt zich het Nationaal Aspergemuseum, alle reden dus om de asperges op zondag 28 april volledig in het zonnetje te zetten.

Hoog bezoek
Vanaf 11.00 uur vertelt de heer Camps in het Aspergepaviljoen het verhaal van de 3,11 meter lange asperge, die ter plekke te zien is. Om 13.30 uur heet de directeur van Openluchtmuseum de Locht de gasten uit Walbeck (Duitsland) hartelijk welkom; we ontvangen hoog bezoek, namelijk de Spargelprinzessin, de Granadier en Angela Habraken, zij is de voormalige Aspergekoningin en schonk twee jaar geleden haar prachtige jurk aan het museum (te bezichtigen in het Aspergepaviljoen).

Genieten van asperges
Om 11.00 en 15.00 uur draait de veilingklok en is asperges te koop. Vanaf 13.30 uur kunnen kinderen zelf een aspergebord beschilderen. Geniet van de aspergesoep en bijzondere aspergehapjes die verkrijgbaar zijn bij de horeca. Verspreid door het museum tonen diverse ambachtslieden hun vakmanschap en van 13.30 tot 16.00 uur klinkt de livemuziek van zangduo Ari-Ja.

Er is veel te beleven op Aspergezondag! Kom op ontdekking bij de Locht en geniet!
Kijk voor meer informatie op de website of volg ons op Facebook en Instagram.
 

 

51.463214969938, 6.0861816

Gerelateerd aan dit evenement

de leukste evenementen!
Openluchtmuseum De Locht
de leukste evenementen!
Openluchtmuseum De Locht