Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandelen maasduinen

200 km knooppunten wandelen in de gemeente Bergen en Maasduinen.

Wandelen is een directe beleving van de wereld om je heen. Je loopt en ziet, voelt en hoort waar je bent. Tijdens het wandelen gaan de gedachte vaak alle kanten op. Voor je het weet loop je te fantaseren over de ridders die ooit in het kasteel woonden waar je net voorbij liep en wat nu enkel nog een ruïne is.

De dorpsraden in de gemeente Bergen hebben  allerlei ideeën voor ommetjes in en om hun dorpen opgenomen in hun Dorpsontwikkelingsplannen. Samen met de gemeente zijn deze plannen uitgewerkt tot een knooppuntennetwerk van ommetjes, vergelijkbaar met de fietsknooppunten. In 2011 is dit netwerk van dorpsommetjes gerealiseerd.

De dorpsraden zijn toen gestart met het schrijven van een wandelgids met korte beschrijvingen van deze routes. Hieruit bleek dat er heel veel te vertellen is over de omgeving waarin deze routes zijn gesitueerd. Meer dan in de brochure kan worden opgenomen…veel van deze informatie werd toegankelijk gemaakt via QR codes op locatie.

De QR codes zijn bordjes die bevestigd zijn op knooppunten paaltjes zoals het voorbeeld hieronder:

qr cod op paaltje

 


Uitleg over QR codes

Wat is een QR code

De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snelle reactie"). De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. De betreffende webpagina (url) wordt gecodeerd tot een QR-code, die staat op een bordje. De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto of filmt hem realtime.

De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond. Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL.

Hoe lees ik een QR code?

Mocht je camera niet standaard QR codes scannen gebruik dan speciale, gratis software op je mobiele telefoon:

Android smartphones (Google play store)

Iphone / Ipad (Aple store)

Contact

Mocht je vragen, ideen of sugesties hebben of misschien constateer je wel een fout of probleem. neem dan gerust contact met ons op. Kijk voor contactgegevens op onze contactpagina.