Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Attractiepark Toverland opent nieuwe attracties

Beschikbare gegevens

In Attractiepark Toverland wordt druk gewerkt aan een uitbreiding van het middeleeuwse themagebied Avalon. Er worden vier nieuwe attracties, twee extra speelplaatsen en diverse interactieve belevingen gerealiseerd. Toverland maakt bekend dat de toevoegingen op zaterdag 1 juli 2023 zullen worden geopend voor publiek. Met deze uitbreiding wordt het aanbod in Avalon nog aantrekkelijker voor een bredere doelgroep en zal de verblijfstijd in het gebied verlengd worden. 
 
Vier nieuwe attracties
In 2018 opende Toverland het themagebied Avalon met de spectaculaire wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Dit jaar worden hier twee grote en twee kleine attracties aan toegevoegd. De twee grote attracties zijn Dragonwatch, een familievriendelijke valtoren die de bezoekers naar 17 meter hoogte brengt, en Pixarus, een vliegtuigmolen waarbij de inzittenden zelf kunnen bepalen of en hoe vaak ze over de kop gaan. Uniek aan Pixarus is dat deze is geplaatst in de schuin gekantelde bocht (de ‘helix’) van Fēnix, waardoor beide attracties rakelings langs elkaar zullen vliegen. De jongere bezoekers kunnen daarnaast genieten van de feestelijke carrousel Jumping Juna en een rondrit door Merlijns magische kruidentuin, die de Garden Tour zal heten.
 
Extra belevingen en speelplaatsen
“Met deze uitbreiding gaat het verhaal van het middeleeuwse themagebied Avalon verder”, vertelt Peter van Holsteijn, hoofdontwerper. “We wilden het gebied nóg completer maken voor de hele familie. Dit doen we niet alleen met de nieuwe attracties, maar ook door de introductie van interactieve kijktaferelen en nieuwe karakters, waaronder vriendelijke vuurdraken en eenhoorn Juna. Ook kunnen onze kleinere gasten op ontdekkingstocht in een spetterende waterspeeltuin en op een kleurrijke dreumesspeelplaats.”

51.396997, 5.984735

Gerelateerd aan dit evenement

Attractiepark Toverland in Sevenum
de leukste evenementen!
Attractiepark Toverland in Sevenum
de leukste evenementen!