Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Drie Dorpen Route

Welkom bij de Drie Dorpen Route, een betoverende wandelroute van 9 km die je meeneemt door het schilderachtige landschap van de Maas en de omliggende dorpen.

Je avontuur begint bij Brasserie Sur Meuse, gehuisvest in een historisch pand met een prachtige Spaanse gevel. Dit voormalige veerhuis en schipperslogement ademt geschiedenis en biedt een sfeervol startpunt voor je wandeling. 

Het eerste deel van de route biedt een adembenemend uitzicht over de Maas, waar je de majestueuze Gallowayrunderen ziet grazen. Een serene en rustgevende ervaring die je meteen in de juiste stemming brengt voor de rest van je wandeling. 

Bij knooppunt 37 volg je de kronkelende weg langs de Springbeek, waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Hier kun je ook de vistrap bewonderen, aangelegd door het Waterschap, die het mogelijk maakt voor vissen om stroomopwaarts te zwemmen vanuit de Maas. 

Vervolg je weg langs het Scelta Instituut, een bijzonder gebouw waar de champignon centraal staat, en ontdek de nieuwe natuurbegraafplaats in Blerick. Door het Natuurpark Klingerberg loop je verder, omgeven door groen en rust. 

Je route brengt je door het park Plexat, langs het Vlinderhuis en de sprookjesachtige 'heks', waar je de trap afdaalt door het betoverende tuindorppark. Vervolg je weg langs winkelcentrum "Onder de Wieën" en door de bruisende Kloosterstraat, waar je kunt genieten van gezellige terrasjes en lokale lekkernijen. 

Na een boeiende tocht door het hart van deze dorpen keer je terug naar het startpunt bij Brasserie Sur Meuse, waar je kunt terugkijken op een onvergetelijk avontuur vol natuur, geschiedenis en lokale charme. 

Geniet van de Drie Dorpen Route en laat je verrassen door de verborgen pareltjes die dit gebied te bieden heeft!

Startpunt
De Helling 5, 5921GT Blerick
Lengte
9 km
Knooppunten
82,84,38,37,74,71,78,70,46,45,47,51,85,80,82
Parkeren
Gratis parkeren bij knooppunt 80 Schepenenplein

Average of 1 reacties.

Ingediend door imagro op ma, 06/10/2019 - 14:56

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Complimenten voor de persoon die de omschrijvingen bij de wandelingen schrijft. Ik heb suggesties voor de omschrijving bij deze wandeling: Via het scelta instituut, een multifunctioneel gebouw waar de champignon centraal staat, komt u op ruime afstand langs de nieuwe natuurbegraafplaats in Blerick en loopt u langs hetnatuurpark Klingerberg...... Om het winkelcentrum de Wieen loopt u door de Blerickse winkelstraat (de kloosterstraat)
Een leuke afwisselende route.

Route: 9 km

Timmerman - Kunst & Keramiek

In de zijgevel van het woonhuis aan Doelen 7 bevindt zich het keramiek de Timmerman. De Timmerman werd in 1985 gemaakt door de Gennepse keramisten Ghisleen Bakker en Wim Bartels. Het kunstwerk werd…

Lees meer
Blauwe bessenroute
32 km | Melderslo

Andere routes

40 km

Over de grens: Van Venlo naar Krefeld

Venlo

Lees meer
8 km

Rondje Maas, Broekhuizen-Lottum-Arcen

Broekhuizen

Lees meer
11 km

Een kleine work-out in Helden

Helden

Lees meer
42 km

Kunstgeheimen: Mook-Heumen

Plasmolen

Lees meer