Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Duits lijntje

Verlies jezelf in de betoverende verhalen en prachtige bezienswaardigheden langs deze fietsroute met een rijk verleden. Het avontuur begint bij het Eikpunt aan de Siebengewaldseweg 13 in Ottersum, waar je wordt uitgenodigd om op ontdekking te gaan.

Tijdens je tocht langs deze schilderachtige route word je meegevoerd langs een scala aan fascinerende bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan Museum het Petershuis in Gennep en dompel jezelf onder in de rijke cultuur en geschiedenis van de regio. Ontdek de industriële erfenis van de streek bij de Moutfabriek Aurora in Gennep, een herinnering aan een tijdperk van ambacht en vernuft.

Terwijl je fietst, ontvouwt zich het verhaal van de Locomotief van het Duits lijntje, een symbool van vooruitgang en verbinding. Passeer het historische Station Mill en laat je meeslepen door de charme van een vervlogen tijdperk. Bewonder de artistieke pracht van Theater De Steenakker in Haps, waar creativiteit en cultuur samenkomen in een unieke setting.

Een ander hoogtepunt van de route is het Voorhoevepark in Gennep, een pittoreske woonwijk in tuindorpstijl. Laat je inspireren door de schoonheid en geniet van een moment van sereniteit.

Deze fietsroute belooft niet alleen een reis door de tijd te zijn, maar ook een reis naar de schoonheid van het heden. Dus stap op je fiets, laat je leiden door het verhaal en ontdek de verborgen pareltjes van Ottersum, Gennep, Mill en Haps.

Startpunt
Eikpunt Siebengewaldseweg 13, 6595 NX Ottersum
Lengte
53 km
Knooppunten
52–26–40–41–50–48–37–24–27–28–44–04–69–71–74–77–01–49–48–56–55–67–03–75–05–06–14-07-2-51-52
Parkeren
Parkeerplaats bij eikpunt Siebengewaldseweg 13

Route: 53 km

Bezienswaardigheden

Old Inn Bar & Kitchen
Strandpaviljoen Dushi 2.0

Thorn

  Het super leuke dorpje Thorn ook wel het “Witte stadje”genoemd staat bekend om zijn vele wit geschilderde huizen. Thorn bestaat al sinds 990 en was een klein vorstendom. 3 eeuwen later…

Lees meer
Kastelenroute Zuid Horst aan de Maas
45 km | Horst

Andere routes

12 km

Korte ronde door Landgoed Arcen

Velden

Lees meer
1 km

Struinpad Dirk Drift

America

Lees meer
32 km

Oude Maasarmroute

Meerlo

Lees meer
3 km

Kunst en Keramiekroute Historisch Gennep

Gennep

Lees meer