Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Ontdek de tientallen thematuinen die zijn aangelegd rondom de historische buitenplaats van het 17e-eeuws kasteel. Prikkel je zintuigen in o.a. het barokke Rosarium met ontelbare rozen, de Water- en Beeldentuin met wisselende exposities, het grote lavendelveld van de Mediterrane Tuin en de rustgevende Oosterse Watertuin. Proef de Limburgse lekkernijen in de horecalocaties, volg een gratis rondleiding, sla een balletje op de avontuurlijke minigolfbaan en ontdek de verrassende evenementen. Het is een uitje voor de hele familie: kids gaan op pad met een spannende speurtocht en spelen op het speelstrand met trekvlot. Het is tijd voor natuurlijk genieten! 

Prikkel je zintuigen in de tientallen thematuinen

Maak een wandeling door de tientallen thematuinen van Kasteeltuinen Arcen. Ontdek de diversiteit aan tuinen die elk een unieke sfeer ademt! Terwijl je door het park wandelt, word je bedolven onder de geuren, kleuren en rustgevende waterpartijen. Verbaas je over de bloembollenpracht in het voorjaar in het Lommerrijk. En dwaal door het weelderige, barokke Rosarium betovert met haar 10 rozenkamers, waar duizenden rozen geuren omringd door het eeuwenoude berceau.

Een ultiem vakantiegevoel ervaar je in de Mediterrane Tuin met haar grote lavendelveld, metershoge palmen, oude olijfbomen en aangrenzende boulevard Plaza Verde. Op de Plaza Verde geniet je van mooie koi door een kijkraam van de vijver, maar kun je ook heerlijk zitten op de terrassen tussen de moerascipressen met imposante luchtwortels. Eerder een rododendronliefhebber? Verken dan de schitterende collectie van de Rhododendrontuin in de schaduw van Kasteel Arcen. 

De verrassende route brengt je ook bij verschillende tuinervaringen van over de hele wereld. Zo steelt de Acertuin de show in de herfst, dwaal je door het Bamboebos en waan je je in Zuidoost-Azië in de Oosterse Watertuin met authentiek Thais vissershuisje. En een bezoekje aan de Italiaanse tuin inspireert met haar Toscaanse sferen. Doe jezelf een groene ervaring cadeau. Lente, zomer en herfst, Kasteeltuinen Arcen is het ontdekken meer dan waard!

Bewonder het eeuwenoude Kasteel Arcen

Beleef het historische verhaal van de Hertogen van Gelre in het 17e-eeuws Kasteel Arcen. Het kasteel schittert op de historische buitenplaats, waar meer gebouwen de rijke geschiedenis ademen: het poortgebouw met wapenarsenaal vol eeuwenoude wapens en het Koetshuys met gerestaureerde koets uit 1860. De bel-etage van het kasteel is historisch ingericht naar hoe de vroegere bewoners er leefden. En luister zeker naar een van de dagelijkse concerten van de zelfspelende vleugel: de pianola!

Limburgse lekkernijen

Een stuk Limburgse vlaai, Bourgondische snacks, een rijkelijk belegd broodje… Neem plaats bij een van onze horecalocaties. Onze horecalocaties kennen allemaal hun eigen heerlijke assortiment en bieden allemaal een geweldig uitzicht. Of dit nu is op het kasteel, de watervallen, de metershoge mamoetboom of over de grote vijver, genieten gegarandeerd!

Openingstijden

Maandag:          10.00 uur t/m 18.00 uur

Dinsdag:            10.00 uur t/m 18.00 uur

Woensdag:        10.00 uur t/m 18.00 uur

Donderdag:       10.00 uur t/m 18.00 uur

Vrijdag:              10.00 uur t/m 18.00 uur

Zaterdag:           10.00 uur t/m 18.00 uur

Zondag:             10.00 uur t/m 18.00 uur

Bekijk de data van het huidige tuinseizoen en de actuele openingstijden op www.kasteeltuinen.nl.

Algemene voorzieningen
 • Eigen parkeerterrein
 • Invaliden parkeerplaats
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers
 • Rolstoel toilet
 • Rolstoeltoegankelijk bedrijf
Faciliteiten
 • Speelruimte / -tuin
Horeca
 • Café / bar
 • Restaurant / snackbar
Overig
 • Huisdieren toegestaan
 • Terras
 • Catering / Essensverpflegung
 • Catering / food services
 • Disabled parking
 • Disabled toilet
 • Eigener Parkplatz
 • Rolstoelen zijn beschikbaar, gelieve vooraf te reserveren.
 • Honden zijn welkom, mits kort aangelijnd.
 • Mogelijkheden voor groepsarrangementen.
Prijs
Prijzen
Prijzen
Volwassene€22,00 - online met korting
Kind 4-17 jaar€11,00 - online met korting
Kind 0-3 jaarGratis
Parkeerkosten€7,00
 Let op: Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang tot het park in juli en augustus (één kind per betalende volwassene).

51.472330675265, 6.1844166724915

Dichtbij

In de Vlinderkes
In de Vlinderkes
Eikenweerd
Eikenweerd
Arcener Bakhuys
Arcener Bakhuys

Ontdek

Center Parcs Het Heijderbos
Center Parcs Het Heijderbos
Venrays Museum
Venrays Museum
Heiblumke Horses; dagtochten, rondritten en bosritten met paard en koets
Heiblumke Horses; dagtochten, rondritten en bosritten met paard en koets
Fiets-en voetveer Arcen - Lottum
Fiets-en voetveer Arcen - Lottum
Museum de Kantfabriek
Museum de Kantfabriek
Blauwebessenland
Blauwebessenland