Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

KnopenLopen rondom en door Horn

Deze wandelroute is te volgen via het KnopenLopen-netwerk van de gemeente Leudal. De route start bij het informatiebord aan het Raadhuisplein, langs de inrit naar Hotel-Restaurant De Abdij. Via de Kerkstraat loopt u naar knooppunt 55 en wordt de drukke Rijksweg overgestoken.

In de buurtschap Beurik zijn een paar mooie boerenhoeven te zien. De Casquettenhof, die al in 1788 werd gebouwd, is een carréboerderij, waarin een melkveebedrijf wordt gerund. Tevens dient dit als zorgboerderij voor ouderen. 

Horn beschikt over een treinstation, dat doet echter de aankleding van een voortuin even verderop vermoeden. Waarschijnlijk woont hier een voormalig ProRail-medewerker?

Na het oversteken van de weg naar Beegden komt via in een woongebied met veel groen en mooie optrekjes, in een naalbomenbos. Een paar snaterende eendjes heten u van harte welkom vanuit een vennetje in dit bos. In de bossen langs de Bergerweg komt u voorbij de Lataste school, een school voor kinderen die wat extra steun nodig hebben, en Scholengemeenschap Sint Ursula, een school voor vmbo, havo en vwo.

Horn is in de loop van enkele decennia flink gegroeid. Dat blijkt uit onder andere de plaats van molens De Welvaart en De Hoop. Deze molens werden gebouwd op een plek waar ze ongehinderd wind konden vangen, maar staan nu inmiddels tussen de huizen. 

De enkele tientallen jaren oude uitbreiding van Horn die verderop in deze route doorkruist wordt, heet "Kloppeven". Door het ontbreken van onderhoud is dit ven op enkele plaatsen bijna geheel dicht gegroeid. Blatende schapen verwelkomen u hierna in het verrassende mooie natuurgebied Het Broek. In deze kleine, stille oase kunt u oog in oog komen te staan met een vol, enkele reeën of een das. 

Via velden aan de oostkant van het dorp, gaat u weer richting het centrum van Horn. Tussen het groen aan de rechterkant ligt Kasteel Horn. Een wandeling door het kasteelpark is zeer de moeite waard. Bij het verlaten van het kasteelpark keert u terug bij het startpunt.

Start location
Raadhuisplein, 6085 BA Horn
Herkenningspunt
Hotel-Restaurant De Abdij en café Aan de Kirk
Lengte
13 km
Knooppunten
57, 55, 54, 45, 46, 42, 41, 40, 43, 44, 45, 54, 52, 53, 39, 38, 35, 11, 12, 14, 13, 22, 23, 24, 18, 57
Parkeren
voldoende parkeergelegenheid op het Raadhuisplein

Average of 5 reacties.

Ingediend door imagro op zo, 01/28/2018 - 08:13

Permalink

Naam
Antoon Hoefnagels
Beoordeling
Bericht
De route was mooi de route bewijzering kan wat duidelijker

Ingediend door imagro op vr, 07/14/2017 - 13:30

Permalink

Naam
Ton Peters
Beoordeling
Bericht
Mooie route, veel te zien!

Ingediend door imagro op ma, 08/08/2016 - 23:49

Permalink

Naam
Felipe
Beoordeling
Bericht
Enigszins onduidelijke route. Tussen de genummerde paaltjes zouden hier en daar wel wat meer pijlen aangebracht mogen worden, want soms is bij splitsingen van paden niet helemaal duidelijk welke richting te kiezen. Paaltje 14 heb ik niet kunnen vinden. Is dat misschien gesneuveld bij het kappen van de bomen aldaar? Op de gok doorgelopen en gelukkig toch bij paaltje 13 aangekomen.

Ingediend door imagro op ma, 08/15/2016 - 08:50

Permalink

Naam
Roy Brueren
Beoordeling
Bericht
We zijn twee keer van de route geraakt, omdat we nergens een paaltje of sticker konden vinden die ons vertelde welke kant we op moesten. Dus hebben we wat moeten gokken. Na de tweede keer weer nergens een pijltje te hebben gevonden, hebben we de wandeling maar gestaakt; hebben we zelf de weg terug gezocht. Het lijkt ons wel een mooie route, maar ben er op voorbereid dat het gewoon niet of erg slecht staat aangegeven.

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op za, 01/30/2021 - 17:16

Permalink

Naam
carina
Beoordeling
Bericht
Route komt grotendeels langs open landschap; dat vinden we saai. Van knooppunt 42 naar 46 komt route door bos met uitzicht op snelweg: saai, En erg weinig bankjes onderweg.

Route: 13 km

Heide

  Heide is één van de kleinste dorpjes van de Gemeente Venray met ca. 500 inwoners. Rondom Heide vindt je veel fruitbomen. In het centrum vindt je het beeldje van de imker, dit herinnert aan…

Lees meer
De Duvelskuulroute
7 km | Afferden

Andere routes

17 km

Ruiterroute Gennep

Milsbeek

Lees meer
35 km

Sporen van de oorlog in de Peel

Meterik

Lees meer
27 km

Maasheggen / Maasduinen route

Heijen

Lees meer
2 km

Stadswandeling Venlo

Venlo

Lees meer