Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Liberation Route wandeling Gennep

Ontdek een aangrijpend verhaal tijdens de Liberation Route wandeling van Gennep, een historische tocht die je meeneemt door de bewogen geschiedenis van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Deze route, mogelijk gemaakt door het bezoekerscentrum Martinustoren, biedt een unieke ervaring voor geschiedenisliefhebbers en wandelaars. Gennep heeft een bijzonder bevrijdingsverhaal te vertellen, en deze wandeling laat je kennismaken met de belangrijkste locaties en gebeurtenissen uit die tijd. 

De wandeling begint bij de Oude Martinustoren, een van de weinige overgebleven torens aan de Maas die de oorlog hebben doorstaan. Hier vind je informatiepanelen en filminformatie die je meer vertellen over de geschiedenis van Gennep tijdens de oorlogsjaren. Vervolgens leidt de route je langs het Stadhuis, het Ellen Hoffmannplein en de fel omstreden Niersbrug, waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden. 

Onderweg kom je langs diverse infopanelen en luisterkeien die je meer vertellen over de gebeurtenissen tijdens de bevrijding van Gennep. Ook passeer je herdenkingsplekken en monumenten die een belangrijke rol spelen in de herdenking van de oorlogsslachtoffers. 

De wandeling voert je verder langs historische gebouwen, zoals het stadhuis en de Stadsherberg, en laat je kennismaken met bijzondere oorlogsrelicten, zoals de ruïne van een molen en de opstaande rails van het Duits lijntje. 

Het eindpunt van de route is weer bij de Oude Martinustoren, waar je kunt terugblikken op een indrukwekkende wandeling door het verleden van Gennep. 

Voor meer informatie over deze route en andere wandelmogelijkheden in Gennep, kun je terecht bij het bezoekerscentrum Martinustoren. 

Dit is een Martinustoren route: www.martinustoren.nl

Startpunt
Torenstraat 17, 6591 CD Gennep
Herkenningspunt
Oude Martinustoren, nabij knp 48
Lengte
6 km
Knooppunten
Bezoekerscentrum Martinustoren richting 68, 67, tot over de brug, 67, 68, 74, 46, 45, 58, links afslaan richting Loswal en terug, 69, 48 en terug naar het Bezoekerscentrum.
Parkeren
Parkeerplaats Melkstraatje of Martinushof

Route: 6 km

Ven-Zelderheide

Is een kerkdorp en ligt in de Gemeente Gennep, het ligt aan de Niers vlakbij de grens naar Duitsland. In de buurtschap Zelder is een Merovingisch grafveld ontdekt met 131 graven. U kunt hier ook…

Lees meer
Heilige Huisjes route
19 km | Gennep

Andere routes

13 km

Mooiste wandelroute

Sevenum

Lees meer
19 km

Dwars door Limburg - Etappe 2 van Afferden naar Blitterswijck

Afferden

Lees meer
38 km

Van Horne Kastelenfietsroute Leudal

Haelen

Lees meer
12 km

Poelentocht

Sevenum

Lees meer