Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Hapjes fietstocht (Speciaal)Bier Arcen

Beschikbare gegevens

De (speciaal)bierroute is een fietstocht van ongeveer 23 kilometer, verdeeld over 2 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een lekker speciaalbiertje (of frisdrank) en daarnaast een leerzame rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij.

Arrangement (prijs: € 55,40 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route (23 km) is het volgende inbegrepen:

  • Een heerlijke lunch bij Bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij
  • Bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij, inclusief rondleiding van een uur, een bezoek aan de Hertog Jan Winkel en een passend drankje in de Hertog Jan Proeverij
  • Uitgebreid hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) bij Eetcafé Bej Ber
  • Afsluitende borrel inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) en een borrelgarnituur bij Bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij
  • Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Culinair genieten
We starten met een heerlijke lunch bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij. Naast drinken had Hertog Jan van Brabant nog een andere passie: goed en veel eten. In het eten komt de brouwerscultuur duidelijk terug. De chef-kok combineert namelijk de smaak van bier met mooie, verse streekproducten en vormt daarmee een unieke menukaart.

Historie
Het verhaal van Hertog Jan begint in de eerste jaren van de vorige eeuw. In de Limburgse Maasvallei, net buiten Arcen, besluiten vier bevriende brouwers de handen ineen te slaan. Samen richten zij Stoombierbrouwerij De Vriendenkring op. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ligt de brouwerij midden in de vuurlinie. De beschietingen zorgen voor veel schade, waardoor de brouwerij tijdelijk de deuren moet sluiten. Tijdens de rondleiding kunt u nog altijd de kogelgaten zien.
Wegens een reorganisatie gaat de brouwerij in 1981 dicht. Enthousiaste brouwers blijven er echter in geloven en de brouwerij wordt snel heropend, ditmaal onder de naam Arcense Bierbrouwerij. Wat ooit begon met vier vrienden met een passie voor het brouwersvak, is uitgegroeid tot een succesvol merk met een hooggewaardeerde pilsener en een aantal karakteristieke speciaalbieren.

Limburgs genieten
Na de lunch en het bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij trappen we door het Limburgse landschap naar Eetcafé Bej Ber, gelegen in het karakteristieke dorpje Swolgen. Hier krijgt u een heerlijk hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) geserveerd.

Naborrelen
Vanuit dit gezellige eetcafé stappen we weer op de pedalen en vervolgen we onze weg langs de Maas en via het pittoreske dorpje Arcen. We eindigen bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij, waar u kunt kiezen uit een van de heerlijke speciaalbieren (of 2 frisdrank). Onder het genot van een borrelgarnituur en een drankje is het lekker nagenieten van deze culturele, culinaire en sportieve middag.

51.48561, 6.173508

Gerelateerd aan dit arrangement

Hapjestochten Noord-Limburg
Hertog Jan Brouwerij
Hertog Jan Proeverij
Hapjestochten Noord-Limburg
Hertog Jan Brouwerij
Hertog Jan Proeverij