Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Rozenpad

De route loopt over het KnopenLopen netwerk van Horst aan de Maas. Een kaart is te koop bij vele verblijfsaccommodaties en 't Plein/Toeristisch Infopunt Gezondste Regio in het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 in Horst).

U kunt een uitbreiding maken op deze route door de route Rozenpad Superieur te wandelen, deze route biedt een extra lus van 3 kilometer richting het noorden (Broekhuizen).

Startpunt
Markt 19, 5973 NR Lottum
Herkenningspunt
Achter de kerk, nabij De Rozenhof
Lengte
6 km
Knooppunten
12,23,84,27,28,82,22,21,12
Parkeren
U kunt uw auto gratis parkeren op de Markt en rondom de kerk

Average of 4 reacties.

Ingediend door imagro op za, 08/05/2017 - 13:02

Permalink

Naam
Felipe
Beoordeling
Bericht
Tussen de knooppunten 27 en 28 ontbreken volgens mij een paar pijltjes. Althans, ik heb ze niet kunnen vinden. Zonder het plattegrondje had ik niet geweten dat ik eerst rechtsaf (de Grubbenvorsterweg op) en kort daarna linksaf moest.

De route kwam niet overeen met mijn verwachtingen vooraf. Door alle verhalen over de rijke rozencultuur van Lottum had ik veel meer rozenvelden langs de route verwacht. Ook had ik volop rozengeur verwacht, maar de enige geur die ik kon ontdekken was afkomstig van vee.

Ingediend door imagro op zo, 05/22/2016 - 13:07

Permalink

Naam
Jac en Annie
Beoordeling
Bericht
Mooie route langs de maas. De overkant van de Grubbenvorsterweg valt wat tegen. De markeringen mogen even goed nagekeken worden. Volgens mij ontbreken er hier en daar wat paaltjes. Gelukkig kennen we de omgeving. Na 10 km met wat omlopen terug bij start.

Ingediend door imagro op ma, 06/11/2018 - 19:39

Permalink

Naam
Marianne
Beoordeling
Bericht
10 juni 2018 de route gelopen, het was een mooie wandeling maar slechts 1 veldje met kleine rozenstruikjes gezien. Vooral veel mais en graan langs

Ingediend door imagro op wo, 10/03/2018 - 17:36

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Op 3 oktober 2018 de route gewandeld. Vooraf al gelezen dat de rozenvelden het mooiste zijn in de maanden mei tot en met September, deze periode is voorbij. Toch nog wat mooie rozenvelden kunnen bekijken maar inderdaad kwam ik langs meer akkerland met andere gewassen dan percelen met rozen(struiken). Op deze dag was bij knooppunt 21 de weg over een flink stuk opengebroken. In de richting van knooppunt 12 een stuk door het zand en over zandheuveltjes moeten lopen. In de beschrijving wordt de houthuizer kapel als bezienswaardigheid aangeprezen. Om deze te kunnen bekijken bij knooppunt 27 niet meteen naar links om door te lopen naar knooppunt 28 maar een aantal meters naar rechts lopen. Overigens is er bij knooppunt 84 ook een mooie kapel te bekijken. Zoals bij eerdere reviews werd aangegeven ontbrak bij knooppunt 27 naar 28 een aanwijzing. Als er iets niet klopt op een route kan dit worden doorgegeven via: www.routebureaulimburg.nl dan kiezen 'Over ons' en vervolgens meldpunt. Daar kan op een formulier worden aangegeven wat er niet in orde is. Mijn ervaring is dat meldingen op deze manier gedaan opgelost worden. Ik heb van de ontbrekende aanwijzing een melding gedaan. Ik vind het een afwisselende route; door het dorp Lottum, langs akkers, door een stukje bos, langs de Siebersbeek die de Maas instroomt en langs de Maas.

Route: 6 km

Hagelkruis Kruisweg

Bij een hagelkruis werd vroeger gebeden tot afwering van hagelslag. Tevens werd er geofferd. Zo wilde men schade door hagel voorkomen.  Het is niet bekend wanneer dit kruis precies geplaatst…

Lees meer
Elders aan de Maas
48 km | Steyl

Andere routes

3 km

Eddy Eend, natuureducatieve route voor kinderen

Bergen

Lees meer
8 km

Barbara's Weerd

Arcen

Lees meer
51 km

Malbeek Route

Venlo

Lees meer
35 km

Tussen draken en Noormannen

Beesel

Lees meer