Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Joden van Gennep wandeling

 

  • In 2018 was het 75 jaar geleden dat het merendeel van de Joodse Gennepenaren vermoord werden. Ter herdenking werd het boek ‘En toen waren ze weg’ geschreven en werden er voor de huizen van de vermoorde Joodse Gennepenaren z.g. Struikelstenen geplaatst. Hierdoor kon een bijzondere belevingswandeling met foto’s en films gemaakt worden. De Joodse Gennepenaren krijgen door de foto’s a.h.w. een gezicht. De originele filmbeelden maken de wandeling levensecht.

 

  • De wandeling kon gerealiseerd worden dankzij de huidige stand van de mobiele telefonie en de izi.TRAVEL app. De GPS-functie van de mobiel leidt de wandelaar langs de locaties met de verhalen. Zodra de wandelaar in de buurt van een locatie komt start de voice-over met het verhaal en kan men foto’s en evt. films bekijken. De izi.TRAVEL app is gratis te downloaden voor iOS en Android. De app geeft toegang tot talrijke tours en museale rondleidingen in meer dan duizend steden.

 

  • Als men de ‘Joden van Gennep wandeling’ downloadt, bevindt de wandeling zich op de mobiele telefoon en verbruikt men tijdens de wandeling geen data. Uiteraard wel stroom. Een volle accu is aan te raden. Kortom: zoek op het internet izi.TRAVEL Gennep. Download de izi.TRAVEL app en de Joden van Gennep wandeling. Zet GPS aan en het internet uit. En start deze bijzondere wandeling. De wandeling is ook op pc en laptop te bekijken en te beluisteren.
  • Dit is een Martinustoren route: www.martinustoren.nl

Martinustoren Gennep

Start location
Ellen Hoffmannplein 1, 6591 CP Gennep
Lengte
5 km
Parkeren
Vrij parkeren in de directe omgeving: P-Melkstraatje en P-Martinushof

Route: 5 km

Mariakapelletje en Annakapelletje

De gemeente Bergen heeft een tiental kleine veld- of wegkapelletjes. Het Mariakapelletje en het Annakapelletje, beiden uit de 17e eeuw, zijn opgenomen in de Rijksmonumentenlijst. Wie vanuit het dorp…

Lees meer
“Pluk de dag” fietsroute
17 km | Heijen

Andere routes

54 km

Maas en Maasheggenroute

Gennep

Lees meer
32 km

Wings of freedom | Route Bergen-Wellerlooi

Bergen

Lees meer
49 km

Van Waes Kastelenfietsroute Leudal

Neeritter

Lees meer
28 km

Rondje aan de Maas route

Steyl

Lees meer