Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De Mookerheideroute

Verken de adembenemende pracht van de Mookerheide met deze betoverende wandelroute van 6 kilometer. Geniet van de serene rust van de uitgestrekte bossen, de majestueuze heuvels en de kleurrijke heidevelden, terwijl u wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht over het schitterende Maasdal. 

Deze route neemt u mee op een ontdekkingsreis door een van de meest schilderachtige landschappen van Nederland. Laat uw zintuigen verwennen door de weldadige stilte van de natuur terwijl u wandelt langs slingerende bospaden en open heidevelden.

Onderweg kunt u wellicht een glimp opvangen van de majestueuze buizerd zwevend hoog boven u, de vrolijke roep van de boomleeuwerik of het bekende geluid van de tjiftjaf. Laat u betoveren door het kleurrijke vogelleven dat deze prachtige omgeving bewoont. 

Een alternatief startpunt voor deze route is de parkeerplaats aan de Mendozaweg. Vanaf hier kunt u een kortere wandeling maken van 3 kilometer, waarbij u een rondje over de heide kunt maken en kunt genieten van de rustgevende atmosfeer van dit betoverende landschap. 

Of u nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een moment van rust en ontspanning in de natuur, de Mookerheideroute belooft een onvergetelijke ervaring voor alle natuurliefhebbers. Trek uw wandelschoenen aan en laat u meevoeren op deze magische ontdekkingsreis door de Mookerheide.

Startpunt
Groesbeekseweg 106, 6505 KH Mook
Lengte
6 km
Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij Herberg \'t Zwaantje

Average of 4 reacties.

Ingediend door imagro op di, 08/22/2017 - 18:49

Permalink

Naam
Betty Ede
Beoordeling
Bericht
Eind augustus staat de hei in bloei, dus de Mookerhei biedt dan met zijn heuvelachtige parcours een prachtige wandeling. De Schotse hooglanders die je af en toe in je ooghoeken ziet, verhogen de wandelvreugde. De route is wel vrij dicht bevolkt met wandelaars, wel goed om je te realiseren.

Ingediend door imagro op ma, 06/13/2016 - 13:14

Permalink

Naam
kees
Beoordeling
Bericht
Hele mooie route maar met al die schotse hooglanders is het wel opletten geblazen. Je hebt niet even een mogeljkheid uit wijken als zo'n jongen op je afkomt!

Ingediend door imagro op wo, 03/27/2019 - 19:49

Permalink

Naam
Wieke
Beoordeling
Bericht
Route gelopen vanaf parkeerplaats Mendoza weg, met kind een uur gewandeld. Mooi glooiend heidegebied en de Schotse Hooglanders maken het extra leuk. Zij waren heel rustig, er waren ook hele kleintjes bij, maar dat we daar vlak langs liepen leek hun ouders niet te deren. Die lagen op hun gemak aan de andere kant van het pad. Aanrader!

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op zo, 11/07/2021 - 11:08

Permalink

Naam
Carina en partner
Beoordeling
Bericht
Gelukkig geen galloway runderen gezien. Grote delen van de wandelroute gaat over slechte paden: gaten en omhoogstekende boomwortels. (6 November 2021)

Route: 6 km

Bezienswaardigheden

De Mookerheide
De Mookerheide
De Stuwwal
Landgoed Mookerheide

Oorlogsgedenkteken Schandelo

Op 26 juli 1942 is er op de plek van het gedenkteken een zware geallieerde bommenwerker neergestort. Harrie Keltjens en Pierre Geurts liepen daar de wacht om de buurt te waarschuwen voor naderende…

Lees meer
Tussen Toverland en de Schatberg
5 km | Sevenum

Andere routes

8 km

Rondje door Peelgebied Mariaveen

Helenaveen

Lees meer
6 km

Liberation Route wandeling Gennep

Gennep

Lees meer
6 km

Rondje om de Tang

Hout-Blerick

Lees meer
42 km

Maasfietsroute (LF3) etappe 6: Blitterswijck-Mook

Blitterswijck

Lees meer