Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Landgoed Mookerheide

De restauratie is inmiddels in volle gang.

De ambitie van Natuurmonumenten is om niet alleen het landgoed, maar ook het jachtslot voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het slot is gebouwd in de stijl van jugendstil. Wanneer je binnenkomt, straalt de oude allure je tegemoet. Je oog wordt direct naar het grote glas-in-lood raam getrokken bovenaan de imposante trap. Je bent getuige van het jachttafereel van Sint-Hubertus, dat daar bijna tot leven komt. Zowel interieur als exterieur horen bij elkaar als een gesamtkunstwerk. Door achterstallig onderhoud is het nodig het jachtslot te restaureren.

Juist nu Natuurmonumenten met de restauratie bezig gaat willen we mensen graag informeren over de restauratie, wat er allemaal gebeurt en hoe bijzonder het gebouw is. Voor 2022 komen er weer nieuwe excursies aan in het Jachtslot.

In de steigers
Het jachtslot zal voor maanden aan het zicht onttrokken zijn, maar achter de steigers gebeurt heel veel. Op de website van Natuurmonumenten is een brochure te vinden over de restauratieplannen. Deze brochure is te vinden via natuurmonumenten.nl/indesteigers. Onder aan de projectpagina is de brochure te downloaden. De foto op deze pagina is van: Bob Luijks.

Het slot werd tussen 1902 en 1905 in opdracht van Jan Jacob Luden uit Heumen gebouwd. De architecten waren Oscar en Henri Leeuw uit Nijmegen.

Het fraai gebouw, sinds 2001 rijksmonument, is rijk gedecoreerd in vroeg Nederlandse Jugendstil en bezit een bijzonder mooi glas in loodraam. Het Landgoed is eigendom van Natuurmonumenten. Van 1986 tot 2016 was het in gebruik als hotel/restaurant.

Alle wandelroutes zijn te vinden via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar routes of gebruik de route app.

Adres
Heumensebaan 2
6584 CL Molenhoek
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.769999720159, 5.8894921

Dichtbij

Treinstation Mook Molenhoek
Treinstation Mook Molenhoek
Monument Tijdelijke Amerikaanse Begraafplaats
Monument Tijdelijke Amerikaanse Begraafplaats
Pitch&Putt Golf Molenhoek
Pitch&Putt Golf Molenhoek

Ontdek

De Bovenste Plasmolen
De Bovenste Plasmolen
Friedesse Molen
Friedesse Molen
Luisterplek 6 - Bruggenbouwers (Liberation Route)
Luisterplek 6 - Bruggenbouwers (Liberation Route)
De Zaerumse Ezel
De Zaerumse Ezel
Mariakapel Vorstweg
Mariakapel Vorstweg
Villa Maria
Villa Maria