Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Maasmeander route

Ontdek de schilderachtige schoonheid van de Maasmeander Route, een betoverende fietsroute van 53 kilometer die start bij de Kloosterstraat in Grubbenvorst. Parkeer je auto gemakkelijk op de ruime parkeerplaats daar en laat je avontuur beginnen.

Deze route neemt je mee op een reis door de tijd en langs enkele van de meest intrigerende bezienswaardigheden van de regio. Bezoek het boeiende Openluchtmuseum De Locht, waar geschiedenis en traditie samenkomen in een levendig tableau van het verleden.

Bekijk het majestueuze Kasteel Huys ter Horst, een symbool van grandeur en erfgoed dat je terugvoert naar een tijd van ridders en jonkvrouwen. Bewonder de prachtige Onze Lieve Vrouwe kerk in Grubbenvorst, een oase van rust en spiritualiteit te midden van het bruisende leven.

Ontdek de serene sfeer van het Klooster Grubbenvorst en laat je inspireren door de spirituele ambiance van deze eeuwenoude plek. Bezoek de betoverende Kerk Tienray, Klein Lourdes, de enige officiƫle Lourdes bedevaartplaats van Nederland. Hier gaan historie en spiritualiteit hand in hand.

Onderweg kom je langs het idyllische Sohr in Broekhuizenvorst, een sfeervolle plek waar de tijd lijkt stil te staan. Geniet tijdens je reis van het adembenemende Maaspark Ooijen-Wanssum, waar weidse uitzichten en serene natuur samenkomen in een harmonieuze symfonie van kleuren en geluiden.

De Maasmeander Route belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht. Dus stap op je fiets, laat je leiden door het pad en ontdek de betoverende schoonheid van Grubbenvorst, Tienray, Broekhuizenvorst en Ooijen-Wanssum.

Startpunt
Kloosterstraat , 5971 Grubbenvorst
Lengte
53 km
Knooppunten
81-82-85-86-72-88-68-54-53-52-11-59-14-15-27-62-74-55-70-25-26-98-92-28-84-81
Parkeren
Parkeerplaats Kloosterstraat Grubbenvorst

Route: 53 km

Bezienswaardigheden

Kaldenbroeck
Brasserie Alt Arce
Brasserie In de Witte Dame

Bloesem Eten en Drinken

Bij Bloesem eten en drinken in Aijen kun je genieten van een nieuw concept, waarbij je onbeperkt kleine gerechtjes kunt kiezen uit een gevarieerde menukaart. Voor slechts 36,5 euro per persoon kun je…

Lees meer
Wings of freedom | Route Bergen-Wellerlooi
32 km | Bergen

Andere routes

32 km

De Maas en Niers ooievaarsroute

Gennep

Lees meer
12 km

Galgevenroute

Boekend

Lees meer
56 km

Kunstroute top van Noord Limburg lus Bergen

Wellerlooi

Lees meer
33 km

De Locht fietsroute

Melderslo

Lees meer