PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Altijd iets te doen op Landgoed Bleijenbeek

Je hoeft niet gek te zijn op golf om gek te zijn op dit Landgoed in Afferden

Uitzicht over de Maasduinen. Zo nu en dan springt er vrolijk een ree voorbij, trekt de zon voorbij aan de hemel en om de zoveel minuten komt er een golfer, die zijn laatste hole afspeelt, in de buurt van het terras. Soms gepaard met luid gejuich, soms gepaard met brommend gemompel. Het is het beeld wat vanaf Landgoed Bleijenbeek de standaard lijkt. Zelfs als je niets met de sport hebt is het bijzonder om naar te kijken. Sterker nog; het is misschien wel méér bijzonder om naar te kijken als je niets met de sport hebt.

Waar golfen van oudsher het imago heeft van een besloten vereniging, waar je niet zomaar binnen komt, maakt Landgoed Bleijenbeek zich hard voor het tegenovergestelde. Onder het credo ‘Iedereen is welkom’ bewijst Landgoed Bleijenbeek een locatie te zijn waar niet alleen de leden terecht kunnen. Toeristen komen langs om een potje SupaGolf te spelen, een makkelijkere variant van golf waar je geen ervaring voor hoeft te hebben. Wandelaars en fietsers schuiven aan voor een drankje na afloop van een lange tocht door het natuurpark. Golfers sluiten aan om hun resultaten met elkaar te delen of klappen uitbundig voor de winnaars. Regionale bezoekers vieren hun verjaardagen of sluiten aan voor een driegangendiner en achter in het restaurant zit er altijd wel een ondernemer stilletjes zijn mails weg te tikken op een laptop.

In de keuken wordt met liefde gekookt. En dus kan je als bezoeker de ‘Groetjes uit de Keuken’ bestellen; een gerecht met al het moois uit de keuken: kleine gerechtjes gebaseerd op de inspiratie waar de koks die dag vol mee zitten. Het geeft elke keer weer een unieke draai aan je gerecht. En zo verwerken de koks hun passie voor koken aan ieder gerecht wat je bestelt; of het nou gaat om een borrelplank, een driegangendiner, een lekkernij bij de koffie of een seizoensgerecht. Alles wordt met zorg bereidt. Zo krijg je altijd een beetje de ‘groetjes uit de keuken’. Check de website van de ondernemer voor openingstijden en reserveren.

In samenwerking met een aantal hotels in de regio, trekt het Landgoed steeds meer publiek dat het golfen combineert met een nachtje weg. Greenfeeërs uit zowel Nederland als het buitenland weten dit Landgoed te vinden voor hun jaarlijkse, of zelfs maandelijkse, golfuitje. Het lijkt ook logisch; hoeveel golfbanen kunnen dan ook zeggen dat ze in een Nationaal Park liggen? Het is dát feit in combinatie met de sfeer, waardoor dit Landgoed nu in de top 3 van Limburgse Golfbanen te vinden is. Een gegeven waar de leden, de personeelsleden én de regio maar al te graag mee pronken.

Sinds oktober 2018 hebben ze zelfs hun eigen bier: Bleijenbeeks Oerbleij. Het is een speciaal biertje dat op het landgoed wordt gebrouwen met historisch roggenzaad. In samenwerking met de Universiteit van Wageningen wordt er onderzoek gedaan naar de historische zaden waar dit Landgoed tegelijkertijd een fantastisch, authentiek product aan overhoudt. Het komt steeds vaker voor dat bierliefhebbers, zowel nationaal als internationaal, op bezoek komen om het biertje te proeven en ‘af te kunnen vinken’ in hun zoektocht naar de lekkerste biertjes van de Nederlandse streken. Het is een nieuwe, zeer gewaardeerde, manier om iedereen welkom te heten op het landgoed.

Check de website van de ondernemer inzake Covid-19.

 

 

Gerelateerd aan dit artikel

Landgoed Bleijenbeek
Bezoekerscentrum Landgoed Bleijenbeek
Romeinse villa Afferden
Nederlands Golfmuseum
Landgoed Bleijenbeek
Bezoekerscentrum Landgoed Bleijenbeek
Romeinse villa Afferden
Nederlands Golfmuseum
Vestingstad Gennep
Vestingstad Gennep
Vergeten Groente
Vergeten Groente
Winterdorp Arcen
Winterdorp Arcen
De leukste kinderroutes
De leukste kinderroutes
Bijzondere overnachtingen
Bijzondere overnachtingen
Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg