PROFIEL

Barbara's Weerd

De Barbara’s Weerd is vernoemd naar het in 1452 gestichte Franciscaner Klooster Insula Sancta Barbara. In die tijd hoorde er ook een boerderij en visvijver bij. In 1586 is het klooster tijdens de Tachtigjarige Oorlog verwoest en daarna nooit meer opgebouwd. De ruïne is nu herkenbaar als een heuvel naast de N271.

De omgeving van Barbara’s Weerd is zeer gevarieerd. Vanaf hier tot aan het veer naar Lottum liggen de Stroomdalgraslanden. Door periodieke overstromingen van de Maas, komen hier bloemrijke uiterwaarden met bijbehorend dierenleven voor.

De Gallowayrunderen zijn de natuurlijke beheerders van dit gebied en zorgen door hun graasgedrag voor een stuctuurrijke afwisseling. Honden beschouwen ze als hun natuurlijke vijand en zijn daarom niet toegestaan in dit gebied. U kunt met uw hond het fietspad langs de N271 gebruiken als alternatieve route.

Startpunt
Schans 23, Arcen
Herkenningspunt
De Schanstoren, vlakbij bushalte
Lengte
8 km
Knooppunten
50, 78, 48, 49, 1, 89, 88, 87, 13, 86, 21, 85, 58, 57, 56, 50
Parkeren
Parkeren aan de Schans (tegenover Schans 23)

Pii Spiraal

De Pii Spiraal is te bewonderen op de rotonde van de Rijksweg in Belfeld. Het is een artistiek kunstwerk gemaakt door de kunstenaar Pii Daenen.  De spiraal is gemaakt van de materialen…

Ontdek meer >
Eddy Eend, natuureducatieve route voor kinderen
3 km | Bergen

Andere routes

2 km

Dirk Das

Mook

Ontdek meer
32 km

Fietsroute Roggel-Heibloem

Roggel

Ontdek meer
19 km

Dwars door Limburg - Etappe 2 van Afferden naar Blitterswijck

Afferden

Ontdek meer
42 km

Well route

Arcen

Ontdek meer