Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Beleef Mook in de Tachtigjarige Oorlog

 • De route start op het Raadhuisplein in Mook
 • Loop richting de kerk en ga vóór de kerk richting de Maas. Op de kade voor de kerk heeft u prachtig uitzicht over het water en het dorpje Katwijk, een beetje stroomafwaarts
 • U slaat rechtsaf en loopt over de Maasboulevard met de stroom mee. Loop zo dicht mogelijk langs het water en stop bij de banken waar het wandelpad begint
 • Loop verder langs het voetpad tot net voorbij het einde van de kademuur aan de rechterhand.
 • Bij het einde van de kademuur slaat u rechtsaf de Driesbergstraat in. Steek (voorzichtig) de Rijksweg over. Iets naar rechts gaat vervolgens, links, een fiets-/wandelpad tussen de huizen door. Loop hier in. Wandel rechtdoor het 'Overkwartier' in. 
 • Sla rechtsaf de Bovensteweg in en ga meteen linksaf de Zandsteeg in. U komt voorbij het appartementencomplex Residentie Mookerschans. Direct in het bos gaat u linksaf de Scheidingsweg in, meteen daarna rechts het bospad in naar boven. Klim tot aan de Y-splitsing en houd links aan. Het tweede zandpad rechts leidt u naar een uitzichttoren van Natuurmonumenten. Indien u nog genoeg energie heeft, kunt u nar boven klimmen om van het uitzicht te genieten.
 • Gezien het zandpad waar u vanaf kwam, slaat u rechtsaf licht naar beneden. Rechts ziet u het heideveld en links de bosrand. Loop dit pad helemaal naar beneden. U komt op een 5-sprong waar u even eerder ook bent geweest. Loop hier ongeveer rechtdoor een (slecht zichtbaar) klimmend pad op tussen de bomen door (herkenbaar aan de aanduiding 'geel/rood'). Boven komt u uit op een asfaltweg. U gaat hier omlaag en steekt de Groesbeekseweg over naar het hek van natuurgebied De Zandberg. Ga het hek door en loop bij de aanduiding 'geel/rood' naar de bank even verderop aan de linkerkant. 
 • Vervolg het pad rechtdoor naar boven. 
 • Verlaat het terrein weer door het draaihek en loop naar de T-splitsing met de bredere bosweg die de passende naam 'Avilaweg' draagt. Ga hier rechtsaf en loop licht naar beneden. Op de kruising met aan de rechterkant de ingang van het Scoutingterrein Don Boscco gaat u linkaf. Laat de 'Drakenhoek' links liggen en ga bij de volgende kruising rechtdoor steeds steiler naar beneden. Aan het einde van het pad gaat u met de bocht mee naar rechts. Op de Herrendalseweg loopt u door tot aan de parkeerplaats. 
 • Loop verder, iets dalend, de Papenbergseweg af naar het buurtschap De Mortel. Steek de Generaal Gavinstraat over en u komt op het pleintje met in de verste hoek een klein wit kapelletje. 
 • Ga rechtdoor en steek de Rijksweg (voorzichtig) over. Ga hier rechtdoor de Kerkstraat in. Blijf deze volgen totdat u terug bent bij de kerk en het Raadhuisplein met het beeld van Kiste Trui.
Startpunt
Raadhuisplein, Mook
Herkenningspunt
Kerk in Mook
Lengte
4 km
Parkeren
U kunt de auto parkeren aan de Kadeweg

Route: 4 km

Jeneverbessen

Dit Natura 2000 gebied van bijna 200 ha bestaat voornamelijk uit naaldbos, zandverstuivingen en een unieke populatie jeneverbessen. Dit jeneverbes-struweel is het grootste van Zuid Nederland. De…

Lees meer
Het Fladderpad
2 km | Panningen

Andere routes

16 km

Ruiter-en menroute in Nationaal Park De Maasduinen (Zuid)

Wellerlooi

Lees meer
3 km

Ommetje KEN

Meijel

Lees meer
1 km

Lammetjesroute

Bergen

Lees meer
35 km

Maas en Maasduinenroute

Gennep

Lees meer