PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Brongebied Aalsbeek

De bijzondere natuur van Brongebied Aalsbeek wordt beheerd door vrijwilligers om de hoge natuurwaarden weer terug te krijgen. 

Er wordt geprobeerd de habitats van doelsoorten als zandhagedis, poelkikker en boomkikker zo veel mogelijk terug te krijgen. Ze zijn zelfs nu al op eigen kracht terug gekomen. Leden van de vogelwacht en biologen werken daarbij samen met jagers van de plaatselijk wildbeheerseenheid. Ook worden verschillende regionale scholen betrokken bij het beheer.

Het brongebied van de Aalsbeek wordt begraasd door Exmoorpony’s: dit is een uniek paardenras dat niet door de mens is geschapen, maar net als het Przewalskipaard een type van het wilde oerpaard is.

Binnenkort komt daar nog één van de karakteristieke bewoners bij: de knoflookpad. Het gebied wordt geschikt gemaakt door het kappen van de Amerikaanse eik en de grove den, boomsoorten die hier van origine niet thuis horen. Van de open stukken die zo ontstaan profiteert de knoflookpad. Naast de knoflookpad gaan ook andere soorten profiteren van de nieuwe situatie, zoals de zandhagedis en de grauwe klauwier.

Aan de noordzijde bij de fietsbrug en aan de zuidzijde staat een informatiebord waar nog meer te lezen valt over het gebied. 

Adresgegevens
Verlengde Rietweg 4
5951PH Belfeld
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.3231635, 6.143927

In de buurt

Raadhuis Belfeld
Raadhuis Belfeld
Memoriekruis aan Sportlaan Belfeld
Memoriekruis aan Sportlaan Belfeld
Stuwcomplex Baarlo-Belfeld
Stuwcomplex Baarlo-Belfeld

Ontdek

Landgoed Arcen
Landgoed Arcen
De Vilt
De Vilt
De Mookerheide
De Mookerheide
Vorstengraf De Hamert
Vorstengraf De Hamert
De Musschenberg
De Musschenberg
Heere Peel
Heere Peel