Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Conservator Sacha Odenhoven vertrekt bij de Tiendschuur

Sacha Odenhoven stopt per medio november als conservator/manager bij Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Zij bekleedde deze functie sinds 2001. De nieuw gerealiseerde museale opstelling vormt het sluitstuk van haar loopbaan bij de Tiendschuur. Haar laatste tentoonstelling ‘Bouwen met Klei’, symboliseert de ontwikkeling van het keramiekmuseum in de afgelopen twee decennia.

In de 22 jaar dat Sacha Odenhoven hier werkzaam was, heeft het Keramiekcentrum zich ontwikkeld tot een internationaal gerenommeerd museum en atelier voor hedendaagse keramische kunst. Er is werk geëxposeerd en verzameld van veel vooraanstaande kunstenaars. In de afgelopen 3 jaar is de permanente presentatie in het museum geheel vernieuwd. Hierin zijn veel objecten en kennis verwerkt die in de laatste twee decennia verzameld zijn. Sacha Odenhoven ziet deze nieuwe presentatie als het sluitstuk van haar loopbaan bij de Tiendschuur. Daarom heeft ze besloten dat het tijd is om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

In 2001 was keramiek niet hip, pottenbakken truttig en geitenwollen sokkerig… Slechts een beperkte groep wilde ermee werken. Tegenwoordig is keramiek weer helemaal hot en booming. Er zijn wachtlijsten voor de keramiekcursussen en workshops. De winkels (ook buiten de Tiendschuur!) staan vol met (zogenaamd) handgemaakte handgedraaide serviezen. Keramiek staat anno 2023 in een heel ander daglicht en ook de Tiendschuur staat er heel anders bij. Dit maakt dat Sacha Odenhoven met een gerust hart deze stap neemt.

Het bestuur van Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen betreurt het vertrek van Sacha en dankt haar voor haar grote inzet en bijdrage die zij de afgelopen jaren heeft geleverd voor de Tiendschuur. Zij zijn haar zeer erkentelijk voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en positionering als centrum voor historische en hedendaagse kunst. Het is nu aan het bestuur om te voorzien in de opvolging. Marjan Kessels zal de functie van manager gaan bekleden, zij is reeds sinds 2018 werkzaam binnen de Tiendschuur als assistent manager. Het bestuur zal zich op korte termijn gaan beraden over de exacte invulling van de conservatortaken binnen de Tiendschuur.

Gerelateerd aan dit artikel

Film met Winactie: Superkrachten voor je Hoofd
Film met Winactie: Superkrachten voor je Hoofd
Gratis toegang voor kinderen in de zomer bij Kasteeltuinen Arcen
Gratis toegang voor kinderen in de zomer bij Kasteeltuinen Arcen
Zwemmen in Noord-Limburg
Zwemmen in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn