Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De VerduurSAMEN2030-fietsroute

Dit is een route van: verduursamen2030

De route is 28 kilometer lang en brengt je langs verschillende duurzame initiatieven van inwoners en ondernemers. Tegelijkertijd voert de route je door een aantal van de mooiste plekken van de Maasduinen, zoals de heide en het Leukermeer. Fiets door de groene omgeving en geniet van het mooie Bergse landschap. De duurzame initiatieven zijn te herkennen aan de groene bordjes. Scan de Qr-code en kijk, luister of lees de verhalen. Fiets, geniet en wordt vooral geïnspireerd door de mooie initiatieven en natuur. Kijk voor meer informatie op: www.verduursamen2030.nl/route Wandel je liever? Geen probleem er loopt ook een wandelroute van 6 kilometer door Nieuw Bergen. Klik hier voor de wandelroute.

Routebeschrijving:

Start bij het duurzame initiatief 1 het Energiehuis Bergen op Keulerstraat 1.

Vertrek in Noordelijke richting en sla rechtsaf op de Siebengewaldseweg. Sla vervolgens linksaf De Flammert op. Het duurzame initiatief 2 Voetbalvereniging RKVV Montagnards op de Flammert 1047. Fiets hiervoor de inrit van Sportpark de Venhorst op tot het hek van de voetbalvereniging, hier hangt het Qr-bordje. Aan de overzijde bevindt zich duurzame initiatief 3 de Gemeentewerf op de Flammert 1028.

Vervolg de route door de eerstvolgende weg rechtsaf te slaan en vervolgens op de kruising linksaf te slaan. Aan de linkerzijde bevind zich het duurzame initiatief 4 Meldon op de Flammert 1102.

Ga op de volgende T-splitsing rechts, op de T-splitsing links en volg het fietspad rechts op de Rijksweg in de richting van Afferden. Na ongeveer 1,5 km bevind zich het duurzame initiatief 5 De Heeren van Heukelom aan de rechterzijde op Heukelom 21.

Vervolg de route door de weg na De Heeren van Heukelom in te slaan en ga op de T-splitsing rechtsaf op de Berkenkamp. Vervolg de route door fietsknooppunt 83 en daarna 77 te volgen. Steek de Siebengewaldseweg over (dit is knooppunt 77) en volg het fietspad rechtsaf langs de Siebengewaldseweg. Neem de 1e mogelijkheid links (Burgemeester van Kampenstraat) en sla vervolgens rechtsaf de Keulerstraat in. Neem de 2e weg links de Baron de Liedelstraat. LET OP: het QR bordje hangt aan het straatnaambordje aan het begin van de straat, dit is het duurzame initiatief 6 Destion.

Vervolg de route op de Baron de Liedelstraat en ga aan het einde van de straat op de t-splitsing rechtsaf de Oude Baan op. Volg daarna de volgende fietsknooppunten 81 > 82 > 31 > 79 > 37. Sla bij knooppunt 37 rechtsaf (richting knooppunt 29), steek de Ceresweg over de Wolfsven op en ga met de bocht mee naar links (dus niet rechts naar kpn 29), Sla op de Wezerweg rechtsaf het fietspad op. Het duurzame initiatief 7 Energielandgoed Wells Meer bevind zich aan de linkerzijde. Volg het fietspad tot fietsknooppunt 65 > 66 > richting 67. Wanneer u op de kruising linksaf slaat naar knooppunt 67, bevindt zich aan de linkerzijde het duurzame initiatief 8 Postcoderoosproject Well op het dak van Autobedrijf van Wanroy.

Vervolg de route naar fietsknooppunt 67 > 30 > 80. Ga bij knooppunt 80 rechtdoor, richting 81. Sla schuin linksaf de Valkstraat in, door direct na het bord van de bebouwde kom van Nieuw-Bergen het zandpad op te gaan en door de hekjes heen te gaan. Na circa 200 meter bevind zich aan de linkerzijde het duurzame initiatief 9 Frans Goossens op Valkstraat 4.

Ga aan het einde van de weg naar rechts en direct weer links de Vogellaan op. Deze laan gaat over in de Jeroen Boschstraat en Raadhuisstraat waardoor je weer op het Mosaïque uitkomt en rechts het Energiehuis weer zichtbaar is, dit is het einde van de route.

qr
Startpunt
Keulerstraat 1, 5854 BV Nieuw Bergen
Lengte
28 km
Knooppunten
69-77-83-80-30-67-66-65-37-79-31-82-81-69

Route: 28 km

St. Willibrordus kapel

De gotische kapel stamt uit de 16e eeuw en ligt op de provinciegrens tussen Limburg en Noord-Brabant. In 1641 werd de kapel in opdracht van Adam Schellart van Obbendorp en Aleida van Wittenhorst…

Lees meer
Maas en Maasduinenroute
35 km | Gennep

Andere routes

29 km

Turfroute Marisberg Belgenhoek Grashoek Helenveen

Grashoek

Lees meer
21 km

Fietsroute rondom Landgoed Geijsteren

Venray

Lees meer
5 km

Sint Goar Wanssum

Wanssum

Lees meer
42 km

Aspergeroute Leudal

Kelpen-Oler

Lees meer