Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en kooptoeristen geven veel geld uit in Limburg in 2023!

Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en kooptoeristen hebben in de zomermaanden bijna drie miljard euro uitgegeven in Nederland. Dat is een record, meldt het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS) vandaag in De Limburger. Ook uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) blijkt dat er veel geld is uitgegeven door de Duitsers in Nederland, maar ook in Limburg. Maastricht staat daarbij in de top vijf voor stedentrips. Om meer Duitse vakantiegangers naar onze provincie te lokken, is vorig jaar de campagne Limburg an der Maas opgestart, een initiatief van de Limburgse toerismesector verenigd in de Samenwerkende VVV's Limburg. Zie ook de website van deze campagne.

Lees hier het artikel in de Limburger van 20 december 2023.

De Limburger (20 december 2023)
Duitse vakantiegangers en kooptoeristen geven recordbedrag uit in Nederland

Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en kooptoeristen hebben in de zomermaanden bijna drie miljard euro uitgegeven in Nederland. Dat is een record, meldt het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS). Dat de Duitsers zoveel geld hebben achtergelaten in ons land heeft volgens het CBS te maken met de gestegen prijzen, maar ook met de hervonden reislust na de coronacrisis. De bestedingen waren in het derde kwartaal van dit jaar 15 procent hoger dan in dezelfde periode in 2022, heeft het statistiekbureau becijferd. In de cijfers zijn ook uitgaven meegenomen van Duitsers die de grens oversteken om in Nederland te shoppen, boodschappen te doen of een pretpark te bezoeken. Belgen en Britten In totaal gaven Duitsers in juli, augustus en september ruim 2,9 miljard euro uit. 

Ze waren daarmee goed voor bijna de helft van de ruim zes miljard euro aan zogenoemde reisbestedingen in Nederland. Belgen en Britten maken de top drie compleet, met respectievelijk 10,4 en 5,6 procent van de uitgaven. Ook zakenreizen worden meegeteld. Het CBS geeft geen uitsplitsing naar regio’s, maar uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) blijkt dat de kustprovincies traditioneel de populairste bestemming zijn voor de Duitse toerist. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Utrecht vormen de top vijf voor stedentrips. Limburg zit als vakantiebestemming in de subtop.

Om meer Duitse vakantiegangers naar onze provincie te lokken, is vorig jaar de campagne Limburg an der Maas opgestart, een initiatief van de Limburgse toerismesector. Dagjesmensen Met bijna zeventien miljoen bezoekers uit Duitsland en België die jaarlijks de provincie bezoeken, is Limburg een populaire bestemming voor dagjesmensen en kooptoeristen, blijkt uit onderzoek van het NBTC. 

                                                                   

Verreweg de meeste bezoekers, bijna 14 miljoen, komen uit Duitsland. Venlo en Roermond, met zijn Designer Outlet, zijn de grootste trekpleisters voor onze oosterburen. Voor Belgen is dat Maastricht. Duitse kooptoeristen besteden in Limburg gemiddeld 125 euro per persoon, Belgen geven 50 euro meer uit. Het meeste geld gaat op aan eten, drinken en winkelen. Duitsland Duitsland blijft het land waar Nederlandse toeristen en dagjesmensen de kassa het hardst laten rinkelen. In de zomermaanden gaven Nederlanders er 1,2 miljard euro uit. Dat is 16 procent van alle uitgaven in het buitenland, meldt het CBS. In totaal hebben Nederlanders 7,6 miljard euro besteed tijdens reizen. Na Duitsland volgen Spanje (13 procent) en Frankrijk met 10 procent van de reisbestedingen.

 

 

 


 

Pascal Schreurs

Gerelateerd aan dit artikel

LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA
LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA
Verken Noord-Limburg op de fiets
Verken Noord-Limburg op de fiets
Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen
Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen
Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen
Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen
Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen
Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen
Mooie start herstel Limburgse Maasheggen
Mooie start herstel Limburgse Maasheggen