PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Feest van de roos in Lottum

Beschikbare data

Lottum viert honderdste verjaardag eerste rozenfeest met jubileumweekend in augustus.

Het is honderd jaar geleden dat bij kasteel De Borggraaf in Lottum het eerste rozenfeest plaatsvond. Dit jubileum wordt van 12 tot 14 augustus gevierd.
In de vernieuwde tuin van de Rozenhof worden dat weekend mozaïeken en andere creaties met rozen gemaakt door vrijwilligers en meesterbloembinders.

Lottum staat wijd en zijd bekend als centrum van de rozenteelt. Het dorp vierde het Feest van de Roos vanaf 1922 bijna een decennium lang vrijwel elk jaar. In 1951 werd de traditie in ere hersteld. De tweede reeks rozenfeesten duurde tot 1970. Toen verdween het evenement opnieuw voor ruim twintig jaar van de kalender. Daarna kwam het groots opgezette Rozenfestival, dat in de topjaren ruim 50.000 bezoekers trok maar uiteindelijk aan zijn eigen succes ten onder ging.

Niet alleen rozen, rozen en nog eens rozen maar ook ambachten, artiesten en André Rieu op het Feest van de Roos

In de vernieuwde, uitgebreide tuin van de Rozenhof hebben vrijwilligers en meesterbloembinders de prachtigste mozaïeken en creaties gemaakt om de bezoekers een florale beleving te bezorgen. Maar er is meer dan alleen bloemenpracht. Zo is een braderie met ambachten en workshops en een gevarieerd entertainmentprogramma voor jong en oud. Ook aan muziekliefhebbers is gedacht, met overdag optredens van (joeks)kapellen en lokale artiesten en ’s avonds livemuziek van onder meer Nacho Cheese uit Grubbenvorst e.o., de Fleetwood Mac tributeband Mirage en de Venlose tex-mex band Tekiela. Voor de inwendige mens staan er foodtrucks klaar. En niet te vergeten: op zondagochtend komt niemand minder dan André Rieu in hoogsteigen persoon de naar hem vernoemde roos dopen!

Omdat er een grens zit aan het maximale aantal bezoekers dat het evenemententerrein bij de Rozenhof kan herbergen, is er vooralsnog alleen een online ticketverkoop via de website. Een dagkaart kost 11 euro, een weekendticket 21 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. 

Openingstijden per dag:

vrijdag 12 augustus 19.00 uur - 01.00 uur
zaterdag 13 augustus 10.00 - 02.00 uur
Zondag 14 augustus 10.00 - 01.00 uur

Adresgegevens
De Borggraaf
5973 NT Lottum

51.461672069937, 6.16492085

Gerelateerd aan dit evenement

Horst aan de Maas; Fijn dat je er bent..!
Horst aan de Maas; Fijn dat je er bent..!